Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 25°C
Açık
Samsun
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Düzce’de evlerine giremeyen vatandaşlar geceyi çadırlarda ve spor salonlarında geçirdi

DÜZCE (AA) – Düzce'de depremin ardından evlerine giremeyen vatandaşlar, geceyi AFAD tarafından kurulan çadırlarda ve spor salonlarında …

Düzce’de evlerine giremeyen vatandaşlar geceyi çadırlarda ve spor salonlarında geçirdi
25 Kasım 2022 12:06
115
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de depremin ardından evlerine giremeyen vatandaşlar, geceyi AFAD tarafından kurulan çadırlarda ve spor salonlarında geçirmeye devam etti.

Kentte önceki gece yaşanan depremin ardından panikle dışarı çıkan ve hasarlı olduğu için evlerine giremeyenler, AFAD ekiplerince Anıt Park ve Millet Bahçesi'ne kurulan çadırlara yerleşti.

Depremin merkez üssü Gölyaka ilçesi ile Cumayeri, Kaynaşlı ve Çilimli ilçelerinde de evine giremeyen vatandaşlar park alanlarına yerleştirilen çadırlarda ve spor salonlarında geceyi geçirdi.

Aileleriyle çadırlarda kalan vatandaşlara AFAD görevlilerince elektrikli ısıtıcı, battaniye ve mat verildi.

Günün ağarmasıyla vatandaşlara Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşları tarafından kahvaltı ikram edildi.

Vatandaşların kentte kurulan yaklaşık 1000 çadırda ve spor salonlarında bekleyişi sürüyor.

Öte yandan, ekiplerin bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hasar gören binalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince inceleniyor.

Çalışmalar sonunda konut sahiplerine hasar durumuna ilişkin bilgi verilecek.

Muhabir: İsa Sansar

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.