Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 24°C

Belediye, hayırseverler ve esnaf el birliğiyle deprem bölgesi için soba üretiyor

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için soba üretiliyor.Devrekani Belediyesi koordinesinde, hayırsever iş insanlarının temin ettiği malzemeler…

Belediye, hayırseverler ve esnaf el birliğiyle deprem bölgesi için soba üretiyor
14 Şubat 2023 16:13
162
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için soba üretiliyor.

Devrekani Belediyesi koordinesinde, hayırsever iş insanlarının temin ettiği malzemeler, gönüllü ustalar tarafından deprem bölgesi için sobaya dönüştürülüyor. Devrekani Sobacılar Sitesi'nde şu ana kadar 500 soba üretildi.

Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, AA muhabirine, günün yaraları sarma günü olduğunu söyledi.

Herkesin karınca kararınca deprem bölgesi için elinden geleni yapması gerektiğini anlatan Altıkulaç, “Bölgede soba ihtiyacı olduğunu öğrenince Valiliğimiz koordinesinde, bu konuda neler yapabiliriz diye gözden geçirdik. Hayırsever iş adamlarımızla görüştük. Onlar soba için gereken malzemeyi karşıladı. Esnafımız da sağ olsunlar gönüllü olarak üretim yapıyor.” dedi.

Altıkulaç, şu ana kadar 500 soba üretildiğini belirterek, “İlk etapta bölgeye 70 soba gönderdik. Bugün 100 soba daha gönderiyoruz. Geriye kalan kısmını da perşembe gününe kadar bölgeye ulaştırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.