Dolar 34,4944
Euro 36,3655
Altın 2.965,81
BİST 9.221,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 8°C
Paz 8°C
Pts 8°C

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği, Unutulmuş Yemekleri Ayağa Kaldırıyor

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği, Unutulmuş Yemekleri Ayağa Kaldırıyor
9 Temmuz 2023 14:01
535
A+
A-

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği, mübadelenin yılında “Gelenek ve Göreneklerimiz” projesi çerçevesinde, unutulmaya yüz tutmuş Balkan ve mübadil yemeklerini yeniden gün yüzüne çıkartmayı amaçlayan bir çalışmayı hayata geçiriyor.

“Balkan ve Mübadil Lezzetleri” isimli bir kitap hazırlığında olan dernek, tariflerini tarihi mübadele evi mutfağında dernek üyesi kadınlarla birlikte yeniden canlandırıyor. Proje koordinatörü Sevgi Aral, mayıs ayından bu yana dernek mutfağında yaklaşık 50 çeşit yemeğin tariflerine uygun olarak yapılmaya başlandığını belirtti. Yemeklerin daha sonraki aşamada kitaplaştırılacağı ifade edildi.

Aral, projenin amaçlarının Balkan ve mübadil yemeklerinin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu söyledi. Bu projenin aynı zamanda Sinop ve genel olarak ülke kültürüne de önemli bir katkı sağlayacağının altını çizdi.

Aral, projeye destek veren ve katkı sağlayan Dernek Başkanı Kenan Aral’a, Dernek Yönetim Kuruluna, dernek üyelerine ve mübadil dostlara teşekkürlerini iletti. Proje, hem yerel hem de ulusal düzeydeki kültür mirasının korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.