Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 25°C

CoolAer savunma sanayisine yerli ve yenilikçi iklimlendirme sistemleri sağlıyor

– CoolAer İklimlendirme Sistemleri AŞ Genel Müdürü Rıfat Kayapınar:
– “Son 6 yıldır iklimlendirme konusunda global çapta başarılı projeleri hayata geçirdik”

CoolAer savunma sanayisine yerli ve yenilikçi iklimlendirme sistemleri sağlıyor
25 Temmuz 2023 12:43
100
A+
A-

İSTANBUL (AA) – CoolAer İklimlendirme Sistemleri AŞ, havacılık tesisleri, kara platformları, deniz platformları ve raylı sistem platformları için iklimlendirme cihaz ve ekipmanlarının geliştirilmesi ve üretilmesinde, yerli ve yenilikçi teknolojik ürün ailesiyle hizmet veriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, CoolAer iklimlendirme sistemlerindeki ürün ailesiyle, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İDEF’23 16.’cı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda.

CoolAer, kara, hava, deniz, demir yolu gibi savunma sanayisinin her alanında ileri teknolojiye sahip iklimlendirme sistemleri sunuyor.

Günümüzde savunma sanayide akıllı teknolojilerin kullanılması nedeniyle, bu ürünlerin belli bir ısıda muhafaza edilmesi gerekiyor. Aksi halde aşırı sıcağa veya soğuğa maruz kaldıklarında çalışamaz hale gelebiliyor.

Örneğin, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) yer kontrol istasyonlarının belli bir sıcaklıkta tutulması gerekiyor. Cihazların içinde ciddi teknoloji bulunuyor ve bu teknolojileri özel iklimlendirmek gerekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CoolAer İklimlendirme Sistemleri AŞ Genel Müdürü Rıfat Kayapınar, son 6 yıldır iklimlendirme konusunda global çapta başarılı projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Kayapınar, şunları kaydetti:

“20 yılı aşkın bilgi birikimi ve tecrübeye sahip 60’ın üzerindeki mühendisimiz ve yüzlerce çalışanımız ile son yıllarda iklimlendirme alanında küresel ölçekte başarılı projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Telekomünikasyon ve veri merkezleri gibi alanlarda ağırlıklı olarak iklimlendirme cihaz ve ekipmanlarının üretimini yapan şirketimiz, son yıllarda savunma sanayiye hızlı bir giriş yaptı. İDEF’23 Fuarı’nda, hangarlarda hava sistemlerinde kullanılan PIT sistemleri ve hava platformlarının iklimlendirilmesi için kullanılan PCA üniteleri, kara ve hava sistemleri yer kontrol istasyonlarını iklimlendiren shelter klimaları ve mühimmat depoları iklimlendirmesi özel paket tipi soğutma sistemleri, deniz platformlarında askeri ve sivil gemiler için iklimlendirme sistemleri, raylı sistemler iklimlendirme sistemleri dahil geniş ürün ailemiz ile yer alıyoruz.”

CoolAer İklimlendirme Sistemleri AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Alper Zülkaroğlu ise AR-GE ve inovasyon odaklı olduklarının belirtti.

Zülkaroğlu, iklimlendirme cihaz ve ekipmanları ile fuarda ses getirdiklerini belirterek, ürünlere iç pazarın yanı sıra yurt dışından da yoğun ilgi ve talebin olduğunu kaydetti.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.