Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 7°C
Yağmurlu
Samsun
7°C
Yağmurlu
Paz 6°C
Pts 8°C
Sal 10°C
Çar 11°C

12 EYLÜL ÜLKÜCÜ ŞEHITLERI UNUTMAMAK UNUTTURMAMAK İÇİN ÇALIŞTAY YAPILMALIDIR

12 EYLÜL ÜLKÜCÜ ŞEHITLERI UNUTMAMAK UNUTTURMAMAK İÇİN ÇALIŞTAY YAPILMALIDIR
14 Eylül 2023 15:33
684
A+
A-

12 Eylül Darbesi sonrasında rahmetli Alparslan Türkeş, “19 Mayıs 1981 tarihindeki Mamak Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi Duruşma Salonu’nda MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası” mahkemesinde şunları söylemişti: “Ne yaptıysam bilerek ve isteyerek yaptım. Türk Milleti için yaptım. Türk Milliyetçiliğini suç olarak kabul ediyorsanız, ölünceye kadar bu suçu işlemeye devam edeceğim.” Alparslan Türkeş, MHP Genel Başkanı (Türk Milleti’nin ve Milliyetçi-Ülkücü Hareketin Başbuğu) ifadesiyle mahkeme heyetine seslenmişti.

Bir sağcıdan bir solcuya, birçok yiğit idam sehpasında hayatına son verilmişti. O dönemlerde taş duvarlar arasında işkence gören ve her türlü zulme maruz kalanlar, çileye ve davaya hayatlarını adamışlardan bugün sağ kalanlar çok azdır. Onların birçoğu hak ettikleri vefa, itibar veya bir teşekkür bile almadan kalmıştır. O insanlar bu davaya Allah için, Türk İslam Şuuru için bile bile baş koyanlardır; Yusufiyeli veya taş medreseler olarak bilinenler sol görüşten gelen 78 kuşağı veya devrimcilerdir. Her iki taraftaki insanlar, davaya karşılıksız inanan ve ona bağlı olan sevdalılardır.

Ülkücüler, her yıl 12 Eylül Şehitlerini anmak ve unutturmamak adına programlar düzenlemektedirler.

Ülkücülerin basın kuruluşları veya medya içinde çok fazla yandaşı olmasa da, etkili oldukları birkaç basın kuruluşu ve gazeteci bulunmaktadır. Ancak, bu basın organları veya gazeteciler, bu acı dolu tarihi istedikleri gibi yazamazlar veya televizyon ve internet üzerinden etkili yayınlar yapmak da zordur. Ülkücülerin çilesini anlatan filmler çekilse bile sinema salonlarında büyük izleyici potansiyeli yakalamak maalesef zor olabilir.

Samsun MHP İl Başkanı Burhan Mucur ve teşkilatları, Samsun Ülkü Ocakları ile birlikte 12 Eylül Ülkücülerini anma ve yaşatma organizasyonunu Şehit Ömer Halis Salonu’nda yüzlerce ülkücünün ve MHP liderinin katılımıyla gerçekleştirdi ve anıldı.

Emeği geçenlerin yüreğine sağlık; gerçekten kamuoyunun takdirini kazandılar. MHP Merkez Hükümet Komitesi ve Etik Kurulu üyesi olan 25. Dönem Samsun Milletvekili Hüseyin Edis ve eşi ile bu dönem milletvekili adayı olan kişiler, teşkilatlar, basın kuruluşları da bu etkinlikte yer aldılar.

12 Eylül Ülkücü Şehitlerini Anma Gecesi’nde bana göre olması gereken kişiler vardı. Her ne olursa olsun, eğer siz gerçekten MHP’ye gönülden bağlı, lideri ve teşkilatıyla sadık, doktrine bağlı ve Dokuz Işık altında iseniz, bu gecede önemli bir rolünüz yoksa, orada olmalıydınız. Kimler mi?

Öncelikle, Çiçeği burnunda Samsun MHP Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal ve sırasıyla geçmişten bugüne kadar teşkilatlarda İl Başkanı ve İlçe Başkanı olarak görev yapmış olanlar, MHP Belediye Başkanı ve Meclis üyesi olmuş olanlar, MHP’de milletvekili ve bakan olarak hizmet vermiş olanlar, eski Ülkü Ocakları başkanları ve o teşkilatta görev yapmış kişiler, Ülkücülerin maddi ve manevi hizmet veren isimsiz kahramanlar olarak sayılabilirler. Velhasıl, orada olmalıydılar.

Gelelim asıl konumuza: 12 Eylül’ü unutmamak ve unutturmamak istiyorsak, 12 Eylül tarihini bilen akademisyenlerle birlikte hayatta olanların kürsüden konuşmalarını sağlayacak sempozyumlar ve çalıştaylar düzenlenmelidir. Kamuoyunun bilmesi gereken Ülkücülerin şanlı tarihi ve şehitleri akademik olarak anlatılmalı ve bu çalıştay ve sempozyumların sonuçları bir kitap haline getirildikten sonra geliri Ülkü Ocaklarına aktarılmalıdır. Her yıl yeni projeler üreterek Ülkücülerin bu ülkenin sigortası ve güvencesi olduğu, eğitimli gençlerden oluştuğu ve ülkenin yönetiminde yer aldıklarında Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği münevver ve güçlü bir geleceği adını yazdıracak nesiller olduğu anlatılmalıdır.

Çok geç olmadan, bugünden itibaren bu tür hazırlıkların yer aldığı projeler düzenlenerek akademisyenlerle birlikte 12 Eylül Çalıştayı için hazırlıklara başlamalısınız. Ülkücüleri unutmamak ve unutturmamak için bu tür sempozyumlar ve çalıştaylar kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılmalıdır.

Umarım bu çalışmaları yapabilecek kadrolar bu görevi üstlenirler.

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.