Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Açık
Samsun
29°C
Açık
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 26°C

Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu Genel Kurulu, Trabzon’da yapılıyor

TRABZON (AA) – Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Genel Kurulu, Trabzon'da devam ediyor. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, AA muhabirine, bir otelde gerçekleştirilen genel kurula Uluslararası Tırmanış ve Dağ…

Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu Genel Kurulu, Trabzon’da yapılıyor
21 Ekim 2023 00:33
86
A+
A-

TRABZON (AA) – Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Genel Kurulu, Trabzon'da devam ediyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, AA muhabirine, bir otelde gerçekleştirilen genel kurula Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Başkanı Peter Muir ile dünyanın dört bir yanından dağcılık federasyon başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin katılım sağladığını söyledi.

Başar, 50'e yakın ülkeden yaklaşık 130 temsilcinin genel kurula katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“UIAA Genel Kurulu'nun Türkiye'nin ev sahipliğinde Trabzon'da yapılması çok önemli. Çünkü ülkemizin tanıtılmasına ve spora olan katkısından dolayı önem arz etmektedir. Burada önemli konular görüşüyoruz. Burada özellikle dünya dağcıları açısından önemli olan bazı kararlar alınacak. İklim değişikliği ve sürdürülebilir dağcılık konsepti gibi konularda da önemli sonuçlar elde edilecek. Yapılan paneller sonucunda çıkan sonuçlar, tüm dünyaya yayınlanarak kural haline gelecek.”

Federasyonun Trabzon'da uluslararası bir deklarasyon yayınlayacağını dile getiren Başar, toplantının pazar günü sona ereceğini ifade ederek, yönetim kurulda görev süresi sona eren üyelerin yerine yeni üyelerin seçiminin yapılacağını anlattı.

Yurt dışından gelen başkanların ve yönetim kurulu üyelerine Trabzon'un doğal güzelliklerini gezdireceklerini aktaran Başar, Sümela Manastırı'nı ziyaret ederek, Şahinkaya'da kaya tırmanışı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Muhabir: Burhanettin Selçuk Aval

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.