Dolar 33,0719
Euro 36,0364
Altın 2.616,49
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

Boy uzatma cerrahi nedir, nasıl yapılır?

Boy uzatma cerrahi nedir, nasıl yapılır?
9 Temmuz 2024 12:48
6
A+
A-

Boy uzatma cerrahi nedir, nasıl yapılır?

Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Göksel Gültekin Şahiner, “Boy uzatma işlemi kişinin özelinde  yapılan tıbbi değerlendirme sonucu yapılan cerrahi bir işlemdir.” dedi.

Boy uzatma cerrahisi; genetik, hormonal ya da çevresel faktörlerden kaynaklanan boy kısalığını tedavi etmek amacıyla gerçekleştirilen ortopedik bir ameliyattır.

BOY UZATMA NEDİR?
Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Göksel Gültekin Şahiner, boy uzatma cerrahisi hakkında bilgilendirmede bulundu.
Op. Dr. Göksel Gültekin Şahiner, “Boy uzatma cerrahileri direk boyunun uzatılması yada bacakları arasında boy farkı olan kişilerde bacak boyunun eşitlenmesi durumlarında yapılan uzun yıllardır ortopedik cerrahlar tarafından uygulanan başarılı bir tedavi prosedürüdür.

ÜÇ YÖNTEMİ VARDIR
Boy uzatma amel iyatlarında bir çok cerrahi yöntem kullanılmaktadır. 3 ana ameliyat yöntemi vardır.
Birinci yöntem ilizarov dediğimiz dışardan halkalar ve tellerle uygulamadığımız yöntemdir.
İkinci yöntem içerden kemiğin içinden bir çiviyle kemiği sabitleyip cildin dışından fiksatör dediğimiz çubuk ve tellerle kemiğin uzattığı kombine yöntemdir.
Üçüncü yöntemde precice dediğimiz kemiğin sadece içinde olan dışarıda hiç bir şey olmayan dışarıda manyetik bir sistemle çivi uzattığımız yöntemdir.

UZMAN GÖRÜŞÜ ÇOK ÖNEMLİ
Bu yöntemlerin tabi birbirlerine bir çok avantajı olduğu gibi yöntemlerin kendi bazı dezavantajları da bulunmaktadır.
Bu yöntemlerden hangisinin kişiye uygun olduğu kişinin özelinde yapılan bir tıbbi değerlendirme sonucu karar verilir.
Bu ameliyatta olmak isteyenler iyi düşünmeli iyi araştırma yapmalı bu konuda uzman ortopedi hekimleriyle bu konuyu görüşmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.