Dolar 33,0533
Euro 36,0370
Altın 2.619,84
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

Parklarda zaman ayarlı tam otomatik sulama sistemi başlıyor

Parklarda zaman ayarlı tam otomatik sulama sistemi başlıyor
16 Temmuz 2024 20:48
1
A+
A-

Doğal kaynaklarımızın en verimli kullanmamız gerektiği şu günlerde Ödemiş Belediyesi parklarda zaman ayarlı tam otomatik sulama sistemine geçiyor. İlk uygulama Hürriyet Mahallesi Şehit İbrahim Okçu Parkı’nda uygulanmaya başlandı.

 

Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Mustafa Turan; “İçinde bulunduğumuz çağ üretim, tüketim ve israf çağı. Yarınları düşünmeden ve dünyanın başka alternatifimiz varmış gibi yaşıyoruz. Doğal kaynaklarımızı korumak ve bilinçli tüketmemiz gereken bir süreçteyiz. Su kaynaklarımız tükenmek üzere. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi. Bu bağlamda suyu doğru kullanarak hem zaman hem de işçilik maliyetlerini azaltacağız. Bildiğiniz gibi parklarımızda sulama tankerlerle ya da hortumla yapılıyor. Bu sistemle suyun düzenli kullanılması ve işçilik maliyetlerini azaltılmasını hedefliyoruz. Akıllı şehircilik uygulama çalışmalarına da böylelikle başlamış oluyoruz” dedi.

 

Hürriyet Mahallesi Behiç Galip Yavuz Parkı’nda çalışmalarına devam eden ekipler, yıl içinde 15 parkta zaman ayarlı tam otomatik sulama sistemini uygulamayı hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.