Dolar 33,0684
Euro 36,1849
Altın 2.613,16
BİST 11.139,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 33°C
Açık
Samsun
33°C
Açık
Cum 31°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 29°C

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi, Türkiye’yi geleceğe hazırlamaya devam ediyor

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi, Türkiye’yi geleceğe hazırlamaya devam ediyor
18 Temmuz 2024 19:48
1
A+
A-

2021 yılından bu yana yerli ve özgün eğitim programlarını veri bilimi uzmanı danışmanlarıyla geliştiriyor.

Dünya, yapay zekâ teknolojilerindeki hızlı gelişmelerle yıkıcı, şaşırtıcı, dönüştüren ama geleceği şekillendiren günlerden geçiyor. Özellikle son 2 yıldır hemen hemen her ay devrimsel sayılabilecek yeniliklerle yapay zeka araçlarının, özellikle üretken yapay zekâ teknolojilerinin kamuoyuna duyurulduğuna şahit oluyoruz. Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi de bu gelişmeler ışığında, “TRAI Academy” ile Türkiye’nin yapay zeka eğitim dikeyindeki ihtiyaçlarına yönelik, TRAI ekosistemi üyeleri ve startupları başta olmak üzere tüm iş dünyasına destekleyici çözümler sunuyor. 

TRAI Academy; yapay zeka farkındalığını artırmak ve ekosistemini geliştirmek misyonuyla veri analitiği, veri bilimi, yapay zeka eğitimleri, çalıştaylar, bootcamp ve datathonlar ile ülke içindeki ilgili tüm kurumlara hizmet veriyor.

Rakamlarla TRAI Academy

  • TRAI Academy kurulduğu 2021 yılından beri 7500+ çevrimiçi katılımcı, 2500+ yüz yüze katılımcı, 120+ kurum ile çalışma deneyimi, 50+ farklı Eğitim & Gelişim seti ile alanının en tecrübeli ekibi.2024 yılı eğitim dönemi boyunca TRAI Academy bünyesinde yapay zeka farkındalık seminerleri, veri bilimi, dijital dönüşüm, YZ farkındalık eğitimleri, üretken yapay zeka gelişim setleri şemsiyesi altında binlerce çalışan ile atölye ve çalıştaylar gerçekleştirirken; makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme, bilgisayarlı görü ve bootcamp gibi konuları kapsayacak çok çeşitli eğitimler gerçekleştirildi.

 

2024’de Kurumsal Öğrenme ve Güçlenme için TRAI Academy Trendleri

  • Yapay zeka etiği: Herkese fayda sağlayacak yapay zeka ürünleri
  • Yöneticiler için yapay zeka stratejileri ve veri analitiği
  • Yapay zeka kullanım alanı envanterleri
  • Gizlilik ve Uyumluluk, fikri haklar ve yapay zeka politikaları
  • Üretken yapay zeka araçlarının güvenli ve etkili kullanımı
  • Yaratıcı görüntü ve ses işleme uygulamaları
  • Makine öğrenimi; geleneksel bölümler için katma değer yaratan YZ araçları
  • Şirketlerin ilgili departmanlarına ilham verici yapay zeka konuşmaları
  • Veri analizi, otomasyon ve karar alma için yapay zekadan yararlanmayı sağlayacak uygulamalı atölyeler
  • Yapay zeka eğitimini büyük ekiplere ölçeklendiren YZ gelişim yolu tasarımı

 

“YZ trenini kaçırmamak için hepimizin akademik bilgiye doğru içeriklerle ulaşması lazım”

Eğitim ve gelişim faaliyetlerinin önemi hakkında yorumda bulunun TRAI Academy Koordinatörü Alper AKÇA şöyle konuştu: “Gittikçe farklılaşan ve karmaşıklaşan günlük yaşantımız, yapay zeka devrimi ile başka bir boyut kazandı. Baş döndürücü bir hızda evrim geçiren yönetişim modellerimizi yeniden ele almak zorundayız. İş yapış biçimlerimizi acilen güncellemeli, hatta belki de temelden değiştirecek çözümleri konuşmalıyız. Bu bağlamda insanın birey olarak “Bilgi” birikimini mutlaka güncellemesi gerekiyor. Eğitim ile gelişim birlikte ele alındığında sadece devletlerin ve kamunun çabasıyla yapay zeka devrimine yetişmek mümkün gözükmüyor. Özel sektöre ve bireylere de çok büyük sorumluluklar düşüyor. Türkiye’nin yapay zeka trenini kaçırmaması için hepimizin akademik bilgiye doğru içeriklerle ulaşması için, TRAI Academy olarak var gücümüzle çalışmaya, ekosistemi güçlendirmeye odaklanmış durumdayız. 2024 Türkiye Yapay Zeka Zirvemizin temasında da anlatmaya çalıştığımız gibi “Yapay Zeka” artık bir bilimkurgu değil, “Yapay Zeka Çok Gerçek”!” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.