Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Paz 29°C
Pts 28°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Kardeşlik ve dayanışma rüzgarları Büyükpark ve Gökdere’de esecek

Kardeşlik ve dayanışma rüzgarları Büyükpark ve Gökdere’de esecek
23 Temmuz 2024 13:24
23
A+
A-

24 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da Büyükpark’ta başlayacak olan etkinlikte, Mustafa Eke ve Müslüm Eke’nin konserleri ile katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşatılacak. Aşure dağıtımı ve müzik eşliğinde, Bornovalılar birlik ve beraberlik içinde Muharrem Ayı’nın manevi değerlerini paylaşacak.

 

Gökdere Köyü’nde yerel kültür yaşatılacak

Geleneksel Aşure Etkinlikleri, 27 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00’te Gökdere Köyü’nde devam edecek. Ozan Özdemir’in vereceği konser ile başlayacak etkinlikte, köy halkı ve misafirler aşure dağıtımının tadını çıkaracak. Etkinlikte hem yerel kültür yaşatılacak hem de toplumsal dayanışma pekiştirilecek. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için 11.00 ve 12.00 saatleri arasında Altındağ, Bornova Meydan, Naldöken, Atatürk Mahallesi(2), İnönü Mahallesi, Zafer Mahallesi, Evka 4, Yeşilova, Çamdibi, Işıkkent, Kızılay ve Pınarbaşı olmak üzere 13 noktadan servis kaldırılacak.

 

Başkan Eşki: “Paylaşmanın güzelliğini hep birlikte yaşayalım”

Tüm Bornovalıları Büyükpark ve Gökdere’de düzenlenecek Aşure Etkinliklerine davet eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Paylaşmanın, barışın ve kardeşliğin güzelliğini hep birlikte yaşamak istiyoruz” diyerek, Muharrem Ayı’nın toplumsal dayanışma ve birliktelik anlamındaki önemine dikkat çekti. Başkan Eşki, aşurenin paylaşmanın ve birlikte olmanın en güzel sembollerinden biri olduğunu vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.