Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Gazetecilerden Atakum Belediye Başkanı’na Siyah Çelenkli Protesto

Gazetecilerden Atakum Belediye Başkanı’na Siyah Çelenkli Protesto
25 Temmuz 2024 08:49
13
A+
A-

Gazetecilerden Atakum Belediye Başkanı’na Siyah Çelenkli  protestosu

Anadolu Basin Birl8igi Genel Sekreteri ve Samsun Sube Başkani Turhan AKŞEN Atakum Belediyesi Onunde yaptigi basin açıklamasinda:

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Atakum Halkı ve Demokrasi Savunucuları,

 

Bugün, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda, basın özgürlüğüne, adalete ve insan haklarına yapılan ağır bir saldırıya karşı sesimizi yükseltmek için toplandık. 24 Temmuz, Türk basın tarihinde önemli bir gün olup, sansürün kaldırılmasıyla birlikte gazetecilerin özgürce çalışabilmesinin kutlandığı bir bayramdır. Ancak, bugün bu bayramı, mesleğine adanmış bir gazeteciye yapılan büyük haksızlık nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğu gerçeğini savunmak ve meslektaşımız Zerrin Somuncu’ya yapılan haksızlığı kınamak için buradayız.

 

Zerrin Somuncu, yıllarını görevine ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeye adamış bir gazetecidir. Samsun’da sayısız haber, röportaj ve araştırma ile halkın bilgiye ulaşmasını sağlamıştır. 

 

2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartını alarak mesleğindeki başarısını taçlandırmıştır. Ayrıca, gazetecilik alanında kazandığı iki değerli ödülle de yetkinliğini ve başarısını kanıtlamıştır. Ancak, 31 Mart 2024 seçimlerinin ardından, Zerrin Somuncu’nun mesleki kariyerine büyük bir darbe vurulmuştur. 

 

Atakum Belediyesi’nde “Gazeteci” unvanıyla görev yaparken, hiçbir gerekçe gösterilmeden “Başkan talimatı” denilerek “Temizlik Görevlisi” olarak görevlendirilmiştir. Üstelik yalnızca Somuncu değil, ekip arkadaşları da mesleki tanımlamaları dışında görevlendirmelere maruz bırakılmıştır. Bu karar apaçık son 5 yıldır Atakum Belediyesi’nde görev yapan basın emekçilerinin mesleki itibarına saldırıdır. Bu haksız ve adaletsiz uygulama tüm basın mensuplarının onurunu zedelemektedir.

 

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in bu “talimatı”, belediye başkanının adalet, eşitlik ve demokrasi ilkelerine olan inancını sorgulamamıza neden olmaktadır. Aynı zamanda belediye başkanlığı makamının saygınlığını zedelemekte ve Atakum halkının güvenini sarsmaktadır. 

 

Belediye başkanının, halkın oylarıyla geldiği makamı kişisel hırs ve keyfi kararlarla yönetmesi kabul edilemez. Atakumlu yurttaşımızın, bu haksız ve adaletsiz kararı desteklemeyeceğine eminiz.

 

Yaşadığı skandal karar sonrasında hukuk mücadelesine başlayan Zerrin Somuncu’nun yasal haklarının derhal verilmesini bekliyoruz. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in görevini kötüye kullanarak, gazetecilik mesleğine ve basın emekçilerine yönelik bu saldırısından dolayı kamuoyu önünde özür dilemesini talep ediyoruz.

 

Anadolu Basın Birliği olarak, bu haksızlık karşısında dimdik duruyoruz. 

Gazetecilik mesleğine ve gazetecilere yapılan bu tür saldırılara karşı sessiz kalmayacağız.

 

“Gazetecilik sürgün edilemez” diyerek Zerrin Somuncu’nun haklı mücadelesinin sonuna kadar destekçisi olacağız. Adalet yerini bulana kadar, basın özgürlüğü ve insan hakları için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi

Basin aciklamasina katilim sağlayan basin mensubu meslektaşlarina tesekkur etti

Bugun basin bayrami gonul ister di ki bayramimizi samsundaki kurulmus bulunan cemiyetler ve derneklerle bizlere yakisicak sekilde yapilan bir etkinlikle tum meslektaslarimizla birlikte kutlayalim yone bugun burda sizlerin katildigi gibi buraya katılmasi gereken gazeteci meslektaslarimizin temsilcilerinin de burda yer alarak surgune gonderilerek temizlik islerinde yollarda tas duseyen gazetecilere sahip cikalip ne yazik ki bizler bir olamadigimiz icin gazeteci meslektaslarimiz bu sekilde hal  ve hareketlere maruz kalitor ya islerinden oluyor ya da bu sekilde cezalandirilarak mobbing uygulaniyor.

Bugunden itibaren birlik dirlik orilik icinde olarak biz basin mensuplari kendi haklarini aramaliyiz gucumuzu kalemimiz ile arayarak savasimiza devam etmeliyiz

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.