Dolar 33,0058
Euro 35,9484
Altın 2.510,37
BİST 10.871,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Az Bulutlu
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Atatürk Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser verdi

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Atatürk Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser verdi
25 Temmuz 2024 18:36
1
A+
A-

24 Temmuz’da konser programının ikinci durağı olan Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) müzikseverlerle buluşan orkestra, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. TUGFO, 10 Ağustos tarihine kadar Hollanda, İtalya ve Almanya’daki önemli konser salonlarında ve festivallerde konser verecek.

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen ve Şef Cem Mansur’un yönetiminde, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), merakla beklenen İstanbul konserini 24 Temmuz akşamı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirdi.

AKM’de 2 bini aşkın seyirci kapasitesine sahip Türk Telekom Opera Salonu’nda keyifli bir konser deneyimi sunan TUGFO, geniş repertuvarıyla dinleyicileri bir kez daha kendine hayran bıraktı. Orkestranın piyanist Daniel Ciobanu’ya eşlik ettiği müzik dolu gecede; Hector Berlioz, Sergey Rahmaninov, Ege Gür ve Sergey Prokofiev’in eserleri çalındı. Ayrıca genç besteci Ege Gür’ün geçtiğimiz yıl deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin anısına TUGFO için bestelediği “Görünmez Olanın İmgesi” ilk kez müzikseverlerle buluştu.

Avrupa’da TUGFO Rüzgarı  

Türkiye’de konservatuarlarda okuyan 16-22 yaşları arasındaki sınavla seçilen 80 genç müzisyenden oluşan TUGFO, yurt dışı turnesinde AmsterdamVenedikBerlin gibi dünyanın önemli sanat merkezlerinde izleyicileri ile buluşacak. Yurt dışı turnesinin ilk durağı 26 Temmuz’da Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yer alan dünyanın en prestijli konser salonlarından Concertgebouw olacak. 28 Temmuz’da İtalya’daki Salo Festivali’nde sahne alacak olan orkestra, 30 Temmuz’da İtalya’nın Venedik şehrindeki Scuola Grande di San Rocco’da müzikseverlere keyifli bir dinleti sunacak. TUGFO, sezonun son konserini 10 Ağustos’ta Almanya’nın başkenti Berlin’de Konzerthaus konser salonunda verecek.

Sabancı Vakfı’nın 16 yıldır ana destekçisi olduğu Türkiye’nin en dinamik orkestrası Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenlerin profesyonelleşmeden önce orkestra deneyimi kazanmalarının yanında, yurt içi ve yurt dışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar da sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Editör/Haber Müdürü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.