Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Yağmurlu
Samsun
28°C
Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi,Önemli Açıklamalar Yaptı.

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi,Önemli Açıklamalar Yaptı.
29 Temmuz 2024 12:19
34
A+
A-

SAMSUN’DA, ÜLKEMİZDE VE DÜNYA’DA ROTARY KULÜPLERİ VE HİZMETLERİ

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi,UR 2430 Bölge Federasyonuna bağlı Samsun’da bulunan, Samsun Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler birimine kayıtlı 7 Rotary Kulübü derneği (Samsun Rotary Kulübü Derneği, AtakumRotary Kulübü Derneği, Samsun Karadeniz Rotary Kulübü Derneği, Samsun İlkadımRotary Kulübü Derneği, Samsun 19 Mayıs Rotary Kulübü Derneği, Samsun Canik Rotary Kulübü Derneği ve Kızılırmak Rotary Kulübü Derneği) olarak; Samsun’umuzda en eski derneğimizin kuruluş yılı olan 1966 yılından bu yana “kendinden önce hizmet” idealiyle sayısız hizmet projesine imza atmaktayız ve aynı idealle 2024-2025 Döneminde de hizmete devam ediyoruz.

 

Derneklerimiz farklı dönemlerde Samsun ili ve Samsun iline bağlı ilçe ve köylerimizde; Uluslararası Rotary’nin 7 temel önceliği olan; Anne ve Çocuk Sağlığı, Temel Eğitim ve Okuryazarlık, Temiz Su, Sanitasyon ve Hijyen, Ekonomik ve Toplumsal kalkınma, Barış ve anlaşmazlıkların Çözümü, Hastalıklarla Mücadele, ve Çevreyi korumahedefine yönelik hizmetlerle pek çok hayata dokunmuş ve dokunmaya da devam etmektedir.

Gerçekleştirilenler arasında Sağlık Ocağı, Bilim ve Sanat Merkezi, Lösemili Çocukların Ailelerine yönelik Konuk evi, Duyu Bütünleme odaları, Üst geçit inşaatı, Müze renovasyonlarıve Devlet hastaneleri oda yenilemeleri, Ambulans ve Cihaz bağışları, İşitme Engelliler Okulu Duyum cihazı alımları, anaokulu tefrişleri, okul bahçeleri ve sınıfları Atatürk köşeleri ve Atatürk büstleri yaptırılması, oyuncak kütüphaneleri ve kitap kütüphaneleri açılışları gibi kalıcı hizmetlerin yanı sıra; toplumumuzun dönemsel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik okuma yazma eğitimleri, ev kadınları bilgilendirme seminerleri, okullarda sağlık taramaları, sanat etkinlikleri (tiyatro ve film festivalleri düzenlenmesi), bilim şenlikleri, akıllı baston ve tekerlekli sandalye alımları, rahim ağzı kanseri aşılamaları, üniversite öğrencilerine burs sağlanması gibi sayısız hizmet bulunmaktadır.

 

Sadece Samsun ili sınırlarında değil, ülkemizde ve dünyamızda ihtiyaç olan ve elimizin uzanabildiği her yerde biz Rotary üyeleri olarak hizmete devam etmekteyiz.

 

Son yıllarda yaşanan, ülkemizin ve tüm dünyanın etkilendiği Covid-19 salgınında, ülkemizde bulunan diğer derneklerimiz ile birlikte bizler de Samsun Rotary kulüpleri dernekleri olarak hastanelerimize sayısız solunum cihazı bağışında bulunduk. Hemen ardından yaşanan orman yangınlarından sonra ülkemizin güneyinde yaşayan ve geçim kaynağı hayvancılık olan, yangınlar sebebiyle hayvanlarını kaybeden vatandaşlarımıza yönelik keçi, arı kovanı, gebe düve bağışlarında bulunduk. 6 Şubat 2023’te ülkece hayatımızı derinden etkileyen büyük deprem sonrasında Deprem bölgelerinde çadır kentler, konteyner kentler, konteyner okullar, yemekhaneler, mobil mutfak ve mobil anaokulu kurduk. Sahada depremzede vatandaşlarımızla aylarca omuz omuza çalıştık ve bu bölgelerde hayatı yeniden canlandırmak için sivil toplum kuruluşları olarak devletimize destek vermeye gayret ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

 

Samsun ilimizveülkemizdeböylesiönemlihizmetlerimizidevamettirirkentümdünyagenelinde de hizmetağımızıgenişletmeyevedünyamızafaydasağlamayadevamettik.

Rotary, dünya çapında kendini toplumun hizmetine adamış, dünyanın hizmet odaklı en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, 1905 yılından bu yana tam119 yıldır dünya genelindeki 1.6 milyon üyesiyle tüm dünyada barış ve uluslararası anlayışı teşvik etmek, yerel ve küresel sorunlara çözüm bulmak amacıyla projeler yürütmektedir. Birleşmiş Milletlerde masası olan tek sivil toplum kuruluşu olma özelliğiyle de dünyadaki itibarı ve güvenilirliği kanıtlanmış olan Rotary dernekleri üyeleri, iş dünyası ve meslek sahiplerinden oluşur ve toplumlarına hizmet etmek için bir araya gelirler.

 

Biz Rotary üyeleri, Samsun ilimiz örneğinde olduğu gibiyerel kulüpler aracılığıyla belirtilen alanlarda çeşitli projeler yürütüyor ve uluslararası projelere de destek veriyoruz.Rotary’nin en bilinen uluslararası projelerinden biri, çocuk felcini dünyadan tamamen silmeyi amaçlayan “PolioPlus” kampanyasıdır. Dünyada 1.6 milyon Rotary üyesinin girişimiyle başlatılan Polio’ya Son aşı kampanyasına, Dünya Sağlık Örgütü ve Bill &Melinda Gates Vakfı da yıllardır destek vermiştir ve bu sayede Çocuk Felci artık korkulan bir hastalık olmaktan çıkmış ve bu hastalığın yeryüzünden silinmesine çok az kalmıştır.

 

Ayrıca Uluslararası Rotary dünya genelinde açtığı ROTARY BARIŞ MERKEZLERİ ile dünya barışına katkı sağlamak için barış bursları vererek geleceğin barış elçisi gençlerini yetiştirmektedir. Her yıl ortalama 150 gencin Rotary’nin sağladığı dünya barış burslarıyla okuduğu; Tayland, Amerika, İngiltere, Japonya, Avusturalya, Uganda ve İsveç’teki Barış Merkezlerimizden sonra 8. Barış Merkezimiz de ülkemizde İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesinde geçtiğimiz aylarda açılmıştır. Bu burslarla okuyan gençlerimiz, Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası gibi uluslararası organizasyonlarda ve dünyaca ünlü şirketlerde, dünyanın farklı ülkelerindeki hükümetlerde görevler almakta ve profesyonel hayatlarına devam etmektedirler. Önümüzdeki yıl, 20-22 Şubat 2025 tarihlerinde İstanbul’daki yeni barış merkezini onurlandırmak için tüm dünya Rotary’si Uluslararası Rotary Dünya Başkanının ve dünyanın farklı ülkelerinden gelecek yaklaşık 1000 üyenin de katılımıyla DÜNYA BAŞKANLIK BARIŞ KONFERANSI düzenlenecektir.

 

Sonuç olarak, Rotary, dünya genelinde 200’ü aşkın ülkede toplumların refahını artırmak, barış ve anlayışı teşvik etmek amacıyla çalışan köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Üyeleri, çeşitli mesleklerden gelen bireyler olup, yerel ve küresel düzeyde önemli projelere imza atarlar. Rotary’nin faaliyetleri, toplumların sağlık, eğitim, su ve sanitasyon, ekonomik kalkınma gibi birçok alanda gelişimine katkıda bulunur. Bu sayede, Rotary dünya çapında olumlu bir değişim ve gelişim sağlamaya devam etmektedir.

Katılımcılar:

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu Başkanı

Sayın Kerem Muradi

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

Uluslararası Hizmetlerden Sorumlu Sekreteri

Sayın Ayşe Mine Ergun

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

19. Grup Kulüplerinden Sorumlu

Başkan Asistanı

Bülent Arabacıoğlu

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

20. Grup Kulüplerinden Sorumlu

Başkan Asistanı

Necdet Keleşoğlu

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

Samsun Rotary Kulübü Derneği Başkanı

Hakan Dinçer

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

AtakumRotary Kulübü Derneği Başkanı

Bedirhan Taner

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

Samsun Karadeniz Rotary Kulübü Derneği Başkanı

Erkut Demircioğlu

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

Samsun İlkadımRotary Kulübü Derneği Başkanı

Esra Yalçın

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

Samsun 19 Mayıs Rotary Kulübü Derneği Başkanı

İnanç Aycan

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

Samsun Canik Rotary Kulübü Derneği Başkanı

Mustafa Topçu

 

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu

Kızılırmak Rotary Kulübü Derneği Başkanı

Zeliha Namlı Sağlam

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.