Dolar 33,6426
Euro 37,1590
Altın 2.659,53
BİST 9.833,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 29°C
Paz 28°C
Pts 30°C

Samsung Electronics ve IOC gençlerin yaratıcı katılımını teşvik eden Dijital Olimpiyat Topluluğu projesini tanıttı

Samsung Electronics ve IOC gençlerin yaratıcı katılımını teşvik eden Dijital Olimpiyat Topluluğu projesini tanıttı
11 Ağustos 2024 11:12
7
A+
A-

Olimpiyatlar tüm heyecanıyla devam ederken Paris’te düzenlenen, projenin resmi tanıtım etkinliğinde Samsung’un Solve for Tomorrow Programının kazananlarından on genç, proje elçisi olarak seçildi.   

Olimpik ve Paralimpik Oyunlarının global akıllı telefon partneri Samsung Electronics, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) iş birliğiyle, başta Olimpiyatları takip eden sporseverler olmak üzere herkesin katılımına açık “Together for Tomorrow, Enabling People” dijital olimpiyat topluluğu projesini Paris’te düzenlediği etkinlikte tanıttı.

Etkinlik, Paris 2024’e özel çok işlevli bir sergi alanı olarak hazırlanan SPOT24’da gerçekleşti. Etkinlik katılımcıları arasında IOC Başkanı Thomas Bach, IOC Televizyon ve Pazarlama Hizmetleri Müdürü Anne-Sophie Voumard, Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Andrew Parsons, Samsung Electronics Küresel Pazarlama Ofisi Başkanı YH Lee ve Samsung Electronics Avrupa Ofisi Başkanı Il-kyung Sung yer aldı. Altın madalyalı Fransız hentbol takımının eski oyuncularından ve Paris 2024 Olimpiyat Müzesi tarafından yürütülen Olimpiyat Sanatçıları programının katılımcılarından, başarılı görsel sanatçı Luc Abalo da lansman etkinliğine katılım gösterdi. 

Kore Milli Voleybol Takımının eski oyuncularından Yeon Koung Kim, İngiltere Kaykay Takımından Andy Macdonald, Avustralyalı paralimpik atlet Madison de Rozario ve “The Rapping Science Teacher” olarak bilinen İngiliz içerik üreticisi Matt Green, tanıtılan projenin global elçileri oldu. “Together for Tomorrow, Enabling People” projesinin global elçileri, sosyal medyada projeyle ilgili düzenli olarak içerik paylaşımı yapacak.

“Together for Tomorrow, Enabling People” projesi Samsung ve IOC tarafından dünya genelindeki Olimpik ve Paralimpik Oyunları seyircilerinin Olimpik Hareketi daha yakından deneyimleyerek onun bir parçası olabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirildi. Özellikle genç nesillere odaklanan program, genç katılımcıların “Olimpik değerler ruhuyla çözümler önerebilmelerine, harekete geçebilmelerine ve yaratıcı olabilmelerine destek olmak amacıyla tasarlanan yeni bir topluluk” olarak tarif ediliyor.

“Together for Tomorrow, Enabling People” toplum odaklı üç yeni insiyatif başlatıyor. Solve Challenge, IOC’nin Olympism365 öncelikleriyle uyumlu temel sosyal zorlukları ele almak için spor ve teknolojiyi kullanarak yenilikçi çözümler tasarlamaları için Samsung’un gençleri güçlendiren gençlik odaklı toplumsal katkı programı Solve for Tomorrow ile spor ve Olimpiyat Ruhunu bütünleştiriyor. Move Challenge, Samsung’un akıllı telefonları üzerinden dünyanın her yerindeki olimpiyat tutkunlarını daha fazla hareket ederek yürüyüş yapma konusunda teşvik ediyor. Create Challenge ise katılımcıların yenilikçi dijital sanat topluluğuna Samsung’un akıllı cihazları ve S Pen ile katılarak yaratıcılıklarını sergileyebilmelerine olanak tanıyor.

Lansman etkinliğinde, Samsung’un Solve for Tomorrow programında başarı gösteren 10 takım “Together for Tomorrow, Enabling People” elçisi seçildi. Elçiler, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları boyunca toplumsal sorunlara yönelik ürettikleri çözümleri sergileyecek ve dünyanın dört bir yanındaki Olimpiyat tutkunlarının dikkatini çekmek için çaba gösterecek. Ayrıca sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesi gibi çözüm önerilerinde IOC Young Leader ve IOC’nin diğer inisiyatifleriyle işbirliği yapacaklar.

“Together for Tomorrow, Enabling People” etkinliğinde proje elçisi gençler, dünyanın reel sorunlarına çözüm getirmek üzere tasarladıkları Solve for Tomorrow projelerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte ayrıca görme engellilerin karşılaşabildiği sorunlar karşısında önerilen çözümlerden iş güvenliğinin teşvik edilmesine birçok yenilikçi çözümü içeren sunumlar gerçekleştirildi. 

Solve for Tomorrow kapsamında daha önce böceklerin kullanıldığı bir çevre temizliği çözümü geliştiren ABD takımından genç katılımcı Ngan Huu Kim Le, “Samsung’un Solve for Tomorrow programı lise öğrencilerine dünyayı değiştirme cesareti veriyor. Dünyanın dört bir yanından önde gelen sporcularla birlikte Paris 2024’te yer almak ve gezegenimiz için daha parlak bir gelecek inşa etmeye yardımcı olacak çözümümüzü burada tanıtma fırsatını yakalamak büyük bir onur,” diye konuştu. 

IOC Başkanı Thomas Bach ise “Samsung Solve for Tomorrow’un yüz binlerce gence geleceğin liderleri olabilmeleri için sunduğu fırsatlar, gerçekten de etkileyici. Yarının yenilikçileri olacak bu gençlerin gezegenimizin karşı karşıya kaldığı çeşitli sorunlara çözümler bulduğunu görmek için sabırsızlanıyorum. Global partnerimiz Samsung ile spor ve teknolojinin kesiştiği noktada genç yetenekleri bularak destekleme olanağı bulacağımız “Together for Tomorrow, Enabling People” insiyatifinde beraber çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz,” dedi.

Samsung Electronics Küresel Pazarlama Ofisi Başkanı YH Lee, “Gençlerin doğrudan katılabileceği ve Olimpik değerleri deneyimleyebileceği bir program sunan bu proje, IOC ile uzun süredir devam eden iş birliğimizin değerli meyvelerinden biri oldu. Daha parlak bir geleceğe doğru cesur ve anlamlı mücadeleler verecekleri bu yolda gençlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.