Dolar 33,7351
Euro 37,2533
Altın 2.708,90
BİST 9.914,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 31°C
Cum 30°C

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.
19 Ağustos 2024 13:00
1
A+
A-

Belediye Başkanı Rasim Arı, Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ve eşi Celestina Valdez’i başkanlık makamında konuk etti. TBMM 27. Dönem Nevşehir Milletvekili ve Türkiye-Paraguay Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yücel Menekşe’nin de katıldığı ziyarette konuklarıyla bir süre sohbet eden Başkan Arı, konuk büyükelçi ve eşine Nevşehir ve Kapadokya bölgesi hakkında bilgi verdi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Kapadokya’nın, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı geniş coğrafyasında her yıl dünyanın dört bir tarafından gelen milyonlarca turisti ağırladığını kaydeden Başkan Arı, Dünya Miras Listesi’nde bulunan antik kentleri ile Paraguay’ın Nevşehir ile benzerlikler gösterdiğini ifade etti.

Paraguay ile Türkiye’nin birçok ortak noktası bulunduğunu ve bu nedenle kültürel ve turizm alanında bu ülkedeki şehirler ile Nevşehir arasında işbirliklerine imza atabileceklerini belirten Arı, daha sonra konuklarına Nevşehir üzümü ikram etti.

Konuklarına ayrıca Nevşehir Belediyesi’nin turizm, kültür, gençlik ve eğitim projelerinden de bahseden Arı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ise, geçtiğimiz günlerde kendisini Ankara’da ziyaret eden Belediye Başkanı Rasim Arı’ya nazik daveti için teşekkür ederek Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de bulunmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.