Dolar 34,0672
Euro 37,7719
Altın 2.753,57
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Yağmurlu
Samsun
28°C
Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Sivas Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla Belediye tarafından uygulanan projede çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Sivas Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla Belediye tarafından uygulanan projede çalışmalar aralıksız devam ediyor.
29 Ağustos 2024 06:24
6
A+
A-

Tarihi Ulu Cami ve Gök Medrese’yi bütünleştirerek bir tarih aksı oluşturulacak proje kapsamında Plan Proje Müdürlüğü tarafından bir lansman alanı hazırlanarak vatandaşın beğenisine sunulacak.

 

Anıtlar Kurulu ve Müze Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütülen kazı çalışmaları neticesinde şimdiye kadar 300 binin üzerinde tarihi obje gün yüzüne çıkarıldı.

 

Alan içerinde bulunan ve koruma altına alınan bin yıllık buğday silosu, tandırlar ve kral mezarları da proje kapsamında ziyarete açılarak turizme kazandırılacak.

 

100 binadan oluşan projede her yapıya farklı işlevler yüklenecek. Kafeterya, çocuk oyun alanları, kütüphane, arastalar, el sanatları merkezileri ve butik otellerin yer alacağı bölgede, Anıtlar Kurulu onayının ardından beton yapı blokları ve peyzaj çalışmalarının tamamlaması hedefliyor.

 

Çalışmaların gece-gündüz devam etmesi ve 42 bin metrekarelik alanın güvenliği açısından ışıklandırma çalışması yapılırken yakın zamanda güvenlik kameraları da devreye alınacak.

 

Öte yandan Belediye öncülüğünde şehirdeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla Kale Projesi için bir çalıştay düzenlenmesi hedefleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.