Dolar 34,0625
Euro 37,7757
Altın 2.760,90
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Yağmurlu
Samsun
28°C
Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

“El ele vermeye ve tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

“El ele vermeye ve tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
29 Ağustos 2024 12:52
5
A+
A-

“El ele vermeye ve tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

 

 

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Türkel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

 “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin Dumlupınar’da, tarihe eşine az rastlanır bir zaferle taçlanmasının 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Karanlık esaret şartlarına 7’den 70’e topyekun ortak mücadele ruhuyla karşı duran kahraman bir ulusun evlatları, olmaktan büyük onur duyuyoruz. Mustafa Kemallerin, Seyit Onbaşıların, Nene Hatunların, azim, fedakarlık ve kararlılığı tarihi zaferle taçlanmış, ortak kaderi paylaşan ulusların da umut ışığı olmuştur. Bağımsızlığa zincir vurmaya çalışanlara karşı verdiği mücadeleyi demokratik bir yönetimle en ileri seviyeye taşıyan bir ulus, gelecek nesillere üzerinde özgürce yaşayabilecekleri ülke bırakmıştır.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, işgal altındaki topraklarda verilen bağımsızlık mücadelesinden Cumhuriyet yönetimine uzanan kahramanlık destanını şükranla anıyoruz. Tarihimizden aldığımız güç ve ilham, geleceğimiz için yol haritası oluyor. Hayata geçirdiğimiz her çalışmada her projede bu duygu ve düşünceyle, hareket ediyoruz. Ulu Önderin devrimleri ve Cumhuriyet değerleri ışığında onun hedeflediği gibi çağdaş, demokratik, bilimsel temellere dayalı bir ülke için el ele vermeye ve tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 

Tarihi zaferimizin 102. yıldönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan kahramanlarımızı ve  tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.