Dolar 34,0598
Euro 37,7457
Altın 2.763,84
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’dan Müjde: 45 Yıllık Mülkiyet Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’dan Müjde: 45 Yıllık Mülkiyet Sorunu Çözüme Kavuşuyor
30 Ağustos 2024 12:36
1
A+
A-

Aliağa’nın Kültür Mahallesi Cici Sokak’ta 45 yıldır süregelen mülkiyet sorunu Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın girişimleriyle son buluyor. Daha önce orman arazisi olan, sonrasında ise yapılan çalışmalarla 2B statüsüne alınan Cici Sokak’taki 134 taşınmazın tapu alımına esas tebligatları gerçekleştirilen programla hak sahiplerine dağıtıldı.  

Hak sahiplerinin geniş katılımıyla organize edilen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Halit Ergin, Milli Emlak Daire Başkanı Ali Aykut Tenğerli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Gülçin Aydın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdür Yardımcısı Ozan Öktenoğlu, Beşkardeşler Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Atmaca ve yöneticileri katıldı.  

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: 45 Yıllık Hayal Gerçek Oldu
Müjdeli haberi hak sahipleriyle paylaşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, programın açılış konuşmasında şunları söyledi: “45 yıldır süregelen bir hayalimizin son aşamasına geliyoruz. 45 yıldır ikamet ettiğimiz, yurt edindiğimiz bu toprakların tapusunu alabilir miyizin hayali ile yaşadık. Yaklaşık dört yıl kadar önce Kültür Mahallesi Cici Sokak orman arazisi olarak geçiyordu. Orman Bölge Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde burası 2B kapsamına alındı. İşlemleri tamamlanıp kadastroya devredildi. Kadastro burada parselleri ve hak sahiplerini belirleyerek konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğüne intikalini sağladı. 1 yıla yakın süren kıymet takdir çalışmalarıyla değer tespiti yapıldı. Hamza başkanım ve Ceyda vekilimiz bizlerin yanında durarak değer tespitlerinin düşürülmesinde yardımcı oldu. Son aşamada değer tespitleri hak sahiplerine gerek elden gerekse posta yoluyla tebliğ edilecek. Vatandaşlarımız, kendilerine yapılan tebligatlar sonrası üç ay içerisinde ilgili kuruma müracaatlarını yapabilecek. Vatandaşlarımız belirlenen ödeme seçenekleriyle tapularına kavuşacak. Biz her daim, buranın cefasını çeken sizlerin yanındayız. Bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, AK Parti ilçe başkanımıza, Beşkardeşler Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Atmaca’ya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Halit Ergin ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz hoşgörü için en çok da siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah üç ay sonraki birlikteliğimizde tapularımızı alacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun”

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Tapular Dağıtılırken İnşallah Yine Hep Beraber Olacağız”
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “İnanıyorum ki hak sahiplerimiz tapularını aldıktan sonra Cici Sokak sosyal donatı alanlarıyla Aliağa’nın en değerli bölgelerinden birine dönüşecek. Tapular dağıtılırken inşallah yine hep beraber olacağız”
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Allah, Hanenizde Huzurla Yaşamayı Daim Etsin”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise yaptığı konuşmada “Aliağa’da bu sorunun çözümünde canla başla çalışan il müdürlüğümüze ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyorum. Bugüne kadar sabırla beklediğiniz için siz değerli hak sahiplerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Allah, hanenizde huzurla yaşamayı daim etsin” ifadelerine yer verdi.     
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.