Dolar 43,4899
Euro 51,9198
Altın 7.291,61
BİST 13.831,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Çok Bulutlu
Samsun
18°C
Çok Bulutlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 9°C
Pts 16°C

Yılbaşı Güvenlik Önlemleri için 325 Bin Personel Görevde

Yılbaşı Güvenlik Önlemleri için 325 Bin Personel Görevde
30 Aralık 2025 13:23
256
A+
A-

İçişleri Bakanı, yılbaşı tedbirleri kapsamında ülke genelinde 325 binden fazla personelin görev yapacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yılbaşı dolayısıyla alınan geniş kapsamlı güvenlik önlemlerine ilişkin bilgi verdi. Açıklamaya göre, Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD dahil olmak üzere tüm ilgili birimler, yeni yıl başlangıcındaki denetimler için hazırlıklarını tamamladı.

Bakan Yerlikaya, ülke genelinde toplam 12 bin 687 uygulama noktasının oluşturulduğunu duyurdu. Bu kapsamda asayiş faaliyetleri için 298 bin personel, trafik denetimleri için ise 27 bin personel görevlendirildi. Böylece yılbaşı güvenlik önlemleri süresince görev yapacak toplam personel sayısı 325 bin 267 olarak belirlendi.

Yılbaşı Güvenlik Uygulamalarının Kapsamı ve Süresi

Yerlikaya, güvenlik uygulamalarının 30 Aralık 2025 tarihinden başlayıp 2 Ocak 2026 tarihine kadar dört gün boyunca kesintisiz devam edeceğini belirtti. Bakan, bu tedbirler için hazırlık sürecinin yaklaşık bir aydır kesintisiz sürdüğünü ifade etti.

Alınan önlemlerin temel amacının, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven ortamında girmesini sağlamak olduğunu belirten Yerlikaya, kritik bölgeler ve yoğun nüfuslu alanlarda güvenlik denetimlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını aktardı.

Yetkililer, vatandaşları trafik kurallarına titizlikle uymaları konusunda uyarırken, herhangi bir şüpheli durumu derhal güvenlik güçlerine bildirme çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.