Dolar 43,4994
Euro 52,0095
Altın 7.572,31
BİST 13.743,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 9°C
Pts 18°C
Sal 7°C

Kars’ta Kadın Girişimciler Yün ve Tüyden El Yapımı Halı Üretiyor

Kars’ta Kadın Girişimciler Yün ve Tüyden El Yapımı Halı Üretiyor
7 Ocak 2026 11:57
241
A+
A-

Kars’ın Arpaçay ilçesinde kadın girişimciler, koyun yünü ipliği ve kaz tüyü kullanarak el yapımı halı ve yastık üretimine başladı.

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Arslanoğlu Köyü’nde ikamet eden bir grup kadın girişimci, yöresel hammaddeleri kullanarak yeni bir üretim faaliyetine öncülük etti. Girişimciler, koyun yünü ipliğinden halı ve kaz tüyünden el yapımı yastıklar başta olmak üzere çeşitli yöresel ürünler üretmeye başladı.

Üretim sürecini ve hedeflerini tanıtmak amacıyla Arpaçay Kaymakamlığı’na giden kadın girişimciler, hazırladıkları ilk ürünleri Kaymakam Muhammed Burak Akköz’e sergiledi. Ziyaret sırasında, üretimin teknik detayları ve gelecek planları üzerine görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Yerel Üretim ve Destek Mekanizmaları

Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, projenin hayata geçirilmesi sürecindeki desteklerini belirtti. Kaymakam Akköz, girişimcilerin önündeki engellerin aşılması için kooperatif kurulumu, ham madde temini ve üretim için yer tahsisi gibi temel ihtiyaçların çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.

Proje kapsamında, koyun yünlerinden doğal boyalarla elde edilen ipliklerle halı dokunması ve kaz tüyü işlemeli yastıkların üretilmesi hedefleniyor. Girişimciler, Kaymakam Akköz’e ziyaretleri sırasında yöreye özgü motiflerle işlenmiş bir halıyı hediye olarak sundu.

Kaymakam Akköz, projenin yöre ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra kadınlara istihdam oluşturma potansiyelini vurguladı. Akköz, bu çalışmalarla yöreye ait kaybolmaya yüz tutmuş tarihi ürünlerin yeniden canlandırılacağını ifade etti ve girişimcileri tebrik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.