Dolar 44,1928
Euro 50,5788
Altın 7.126,36
BİST 13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 12°C
Az Bulutlu
Samsun
12°C
Az Bulutlu
Pts 12°C
Sal 10°C
Çar 10°C
Per 10°C

İlkadım Belediyesi Afet Eğitim Merkezi Projesini Hayata Geçiriyor

İlkadım Belediyesi Afet Eğitim Merkezi Projesini Hayata Geçiriyor
16 Mart 2026 09:42
78
A+
A-

İlkadım Belediyesi, olası doğal afetlere hazırlık kapsamında İlkadım Afet Eğitim Merkezi (AFEM) projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor; merkez, afet bilincini artırmayı hedefliyor.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Ramazan ayında Reşadiye Mahallesi’nde gerçekleştirdiği teravih programında vatandaşlarla bir araya geldi. Bu buluşmada, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmayı amaçlayan İlkadım Afet Eğitim Merkezi (AFEM) projesinin hayata geçirileceğini belirtti. Projenin, potansiyel ve gönüllü ekiplerin yetiştirilmesi yoluyla afet bilincini artıracağı ifade edildi.

Başkan Kurnaz, Türkiye’nin tektonik, sismik ve iklimsel yapısı nedeniyle deprem, sel, heyelan ve orman yangınları gibi doğal afetlerle sıkça karşılaşıldığını vurguladı. Devletin afetlere karşı önemli tedbirler aldığını ve kamu kurumları ile özel sektörde bilinçlendirme eğitimleri yapıldığını aktardı.

Afet Bilincini Artıracak Kapsamlı Eğitimler

İlkadım Belediyesi olarak afetlere karşı hazırlıklı olma hedefiyle AFEM projesinin çalışmalarının sürdüğünü belirten İhsan Kurnaz, merkezin afetlere karşı bilinçli, hızlı ve koordineli hareket edebilen bir İlkadım oluşturmayı hedeflediğini açıkladı. ❝İlkadım AFEM’de; deprem, sel, yangın, heyelan ve diğer tüm afet türlerine yönelik eğitimler verilecek,❞ dedi.

Kurnaz, merkezin uygulamalı simülasyon alanlarıyla donatılmış modern bir tesis haline getirileceğini de ekledi. Proje tamamlandığında, İlkadım sakinlerinin bu eğitimlere katılarak hem kendileri hem de çevreleri için afet bilinci oluşturacağına inandığını dile getiren Başkan Kurnaz, ❝Temennimiz ülkemizde afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak ülkemiz konumu nedeniyle bir afet ülkesidir ve bizler de afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız,❞ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.