7 Ağustos 2026, 15:19:53
Dolar 47,7046
Euro 55,0051
Altın 6.584,66
BİST 13.889,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
28°C
Parçalı Bulutlu
Cum 29°C
Cts 29°C
Paz 29°C
Pts 29°C

Malatya’da temmuz denetimi: 137 aykırılık, 544 bin TL ceza

Malatya’da temmuz denetimi: 137 aykırılık, 544 bin TL ceza
7 Ağustos 2026 13:26
54
A+
A-

Malatya’da temmuz ayında yapılan denetimlerde 54 bin 701 ürün incelendi, 137 aykırılık tespit edilerek 544 bin 301 TL idari para cezası uygulandı.

Malatya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ekonomik menfaatlerinin korunması ve piyasada adil, şeffaf ve güvenilir bir ticaret ortamının sağlanması amacıyla kent genelinde denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda temmuz ayı boyunca il merkezi ve ilçelerde market, restoran, kafe, lokanta ve diğer ticari işletmelere yönelik çalışmalar yürütüldü.

Denetimlerde 451 market işletmesinde toplam 41 bin 498 ürün incelendi. Kontrollerde 118 aykırılık tespit edilirken, işletmelere 468 bin 814 TL idari para cezası uygulandı. Restoran, kafe ve lokantalara yönelik denetimlerde ise 100 işletmede 11 bin 736 ürün kontrol edildi; 13 aykırılık nedeniyle 51 bin 649 TL ceza kesildi.

Toplam 137 aykırılık

Satıştan kaçınma, satış sonrası hizmetler, garanti belgesi, tanıtım ve kullanma kılavuzu, sipariş edilmeyen mal veya hizmetler, ticari reklamlar ve haksız ticari uygulamalara yönelik denetimlerde de 1.467 ürün kontrol edildi. Bu çalışmalarda 6 aykırılık belirlendi ve 23 bin 838 TL idari para cezası uygulandı. Böylece temmuz ayı boyunca toplam 54 bin 701 ürün denetlendi, 137 aykırılık için 544 bin 301 TL ceza kesildi.

Fahiş fiyat şüphesi

Denetimlerde ayrıca 18 işletmede fahiş fiyat artışı şüphesi tespit edildi. Söz konusu işletmelerin savunmaları, alış faturaları ve satış belgeleri alınarak dosyalar değerlendirilmek üzere Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi. Kurulun incelemesi sonucunda fahiş fiyat uygulandığının belirlenmesi halinde bu işletmelere mevzuat kapsamında idari para cezası uygulanacak.

Malatya Ticaret İl Müdürlüğü, tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi ve piyasada adil rekabet ortamının korunmasına yönelik denetimlerin ağustos ayında da kent genelinde aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.