Dolar 34,5360
Euro 36,0111
Altın 2.994,87
BİST 9.540,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 25°C
Çok Bulutlu
Samsun
25°C
Çok Bulutlu
Cts 8°C
Paz 7°C
Pts 9°C
Sal 11°C

“Çocuklar ve gençler şiddet içerikli yayınlara maruz kalmasın” uyarısı

İSTANBUL (AA) – İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Canan Tanıdır …

“Çocuklar ve gençler şiddet içerikli yayınlara maruz kalmasın” uyarısı
27 Ocak 2022 01:07
222
A+
A-

İSTANBUL (AA) – İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Canan Tanıdır, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin gerek televizyonda gerekse de dijital formlarda nasıl içeriklere maruz kaldıklarını takip etmemiz gerekiyor. Şiddet içeren programları, videoları ya da bilgisayar oyunlarını tespit ederek çocuklarımızı kısıtlamamız, onların çevresi ile iletişiminin gelişiminde oldukça önemlidir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi açıklamasına göre, “RTÜK 2020 Televizyon Yayınlarında Şiddet Araştırması’”na göre, 18 yaşından küçük çocuğa sahip katılımcıların yüzde 67,7'sinin saat 18.00-21.00 arasında televizyon yayınları izlerken, her 10 katılımcıdan 7’si televizyon yayınlarının çok fazla şiddet içerdiğini düşünüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tanıdır, hane içinde yalnızca haber izlenilse bile kimlik gelişimi henüz tamamlanmamış çocuklar ve ergenlerde bu durumun şiddeti normalleştirme eylemine dönüşebileceğini belirtti.

Yapılan birçok bilimsel araştırmada şiddet ortamında büyüyen çocukların, çevresindeki insanlara fiziksel şiddet uyguladığının ortaya çıktığını kaydeden Tanıdır, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin gerek televizyonda gerekse de dijital formlarda nasıl içeriklere maruz kaldıklarını takip etmemiz gerekiyor. Şiddet içeren programları, videoları ya da bilgisayar oyunlarını tespit ederek çocuklarımızı kısıtlamamız, onların çevresi ile iletişiminin gelişiminde oldukça önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Çocukların ve gençlerin özellikle sportif, sanatsal ve sosyal aktivitelere katılmalarını sağlamanın önemli olduğunu dile getiren Tanıdır, bu durumun onların hem fiziksel gelişimlerinde hem de ruhsal gelişimlerinde katkı sağlayacağını kaydetti.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.