Dolar 34,1793
Euro 37,2050
Altın 2.939,09
BİST 8.956,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Çok Bulutlu
Samsun
22°C
Çok Bulutlu
Çar 17°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Afganistan’da canlıların resimsel tasvirine yasağı içeren yeni yasa

Afganistan’da canlıların resimsel tasvirine yasağı içeren yeni yasa
15 Ekim 2024 10:36
19
A+
A-

ANKARA-BHA

Ağustos ayında yürürlüğe giren yasa kapsamında, medya kuruluşları için İslam’a hakaret etmemek, dini kuralları ihlal etmemek ve İslam ile alay etmemek gibi kurallar getirildi. Yasanın medya ile ilgili maddelerinin uygulanması henüz tüm vilayetlerde başlamamış olmakla birlikte bazı bölgelerde çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Taliban’ın yasaya uymadığı eleştirileri

Taliban üyelerinin yasaya rağmen internet üzerinden kişilerin fotoğraflarını yayımlamaya devam ettiği dikkat çekiyor. Taliban’ın 1996-2001 yılları arasındaki yönetimi sırasında da Afgan medyasında canlıların fotoğraflarının yayınlanması yasaktı.

Kadınların seslerine ve giyim kurallarına yeni kısıtlamalar

Yeni yasa, kadınların kamusal alanda seslerini yükseltmesini yasaklarken, acil bir nedenle evden çıkmaları durumunda yüzlerini ve vücutlarını örtmelerini ve seslerinin duyulmamasını zorunlu kılıyor. Ayrıca erkekler için de giyim kuralları getirilmiş, en az diz hizasında pantolon giyme ve belirli uzunlukta sakal bırakma zorunluluğu getirilmiştir.

Yasa kapsamında zina, kumar ve eşcinsel ilişkiler de yasaklanırken, şeriat kurallarının uygulanmasını sağlamak için ahlak polisinin yetkileri artırıldı.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.