Dolar 32,9445
Euro 35,3068
Altın 2.457,49
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Tiyatro Bizbize Etkinlikleri Mobilet’te – Gülce Haber

Tiyatro Bizbize Etkinlikleri Mobilet’te – Gülce Haber
30 Mayıs 2024 13:30
25
A+
A-

Bir Delinin Hatıra Defteri

Poprişçin bakanlıkta çalışan bir memurdur. Tek suçu “soylu kişi” olmamasıdır. Müdürünün kızına (Sofya) ‘delicesine’ tutkun olan Poprişçin, Sofya’nın bir binbaşıyla evlendirileceğini öğrenir. Bu durum, onun tahammül eşiğini iyice zorlamıştır. Keza bazı gerçekleri de hatırlatmıştır; “yıldızlar ancak seyredilir…” Bu idea onu statüsel durumları sorgulamaya ve gerçeklerle yüzleşmeye mahkum kılar. Poprişçin, girdiği düşünce harbinde, kendi ütopyasına göç eder. O artık İspanya kralı!

Zamanın Rusya’sında tıpkı bütün dünyada olduğu gibi sosyal statü farkı ve bu farkın insan üzerinde bıraktığı etkiyi eleştirel bir dille ele alan oyun, 1 Haziran ve 15 Haziran’da Akasya Kültür Merkezi’nde, 2 Haziran’da Feynman Kültür Merkezi Feyk Sahne’de, 14 Haziran’da İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, 24 Haziran ve 26 Haziran’da ise Üsküdar Sahne Hane’de seyirciyle buluşacak.

Bir İdam Mahkumunun Son Günü

Victor Hugo’nun bu çarpıcı eseri, idam cezasına çarptırılan bir mahkumun bu cezayı beş hafta öncesinden öğrenmesi ve bu süre içinde nasıl giderek insanlıktan çıkıldığını anlatıyor. Bizbize Tiyatro’nun sahneye uyarladığı eser, 1 Haziran ve 15 Haziran’da Akasya Kültür Merkezi’nde, 2 Haziran’da Feynman Kültür Merkezi Feyk Sahne’de, 8 Haziran’da Endless Art Taksim’de, 9 Haziran’da Ankara Şato Yazar Sahne’de 1+1 Avantajlı Bilet fırsatı ile, 14 Haziran’da İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi Konak Halk Sahnesi’nde, 22 Haziran’da Van Bölge Sahnesi’nde, 24 Haziran ve 26 Haziran’da Üsküdar Sahne Hane’de, 28 Haziran’da Bursa ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi’nde gösterim yapacak.

Aşk Olsun Sana Çocuk

Oyun, yakın siyaset tarihinin çok hüzünlendiren üç delikanlısı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın idamlarının, Demokrat Parti’nin askeri darbeyle devrilerek yargılanan ve idam edilen Başbakan, Dış İşleri ve Maliye Bakanları, Menderes, Zorlu ve Polatkan için ‘misilleme’ olup olmadığını sorguluyor. Duygusallıkla ve/ya da siyasal kaygılarla çarpıtılmış bir hukuk/adalet anlayışını masaya yatıran oyun, 9 Haziran’da Ankara Şato Yazar Sahne’de 1+1 Avantajlı Bilet fırsatı ile, 22 Haziran’da Van Bölge Sahne’de ve 28 Haziran’da Bursa ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi’nde tiyatorseverlerle buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.