Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Karadeniz’de balık piyasasında durgunluk

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI, DENİZLERDEKİ DÜŞÜK AVLANMA VE ARTAN FİYATLAR NEDENİYLE İNSANLARIN AZAR AZAR BALIK SATIN ALDIĞINI BELİRTEN BALIKÇILAR, GELECEK SEZONDAN UMUTLU OLDUKLARINI İFADE ETTİ.

Karadeniz’de balık piyasasında durgunluk
17 Ekim 2021 20:25
338
A+
A-

Denizlerdeki av yasağının başlamasına sayılı günler kalırken balıkçılar, satışların geçen yıllara göre düşük olduğunu söyledi.

Denizlerde 1 Eylül tarihinde başlayan avlanma sezonu, 15 Nisan tarihinde sona erecek. Geçtiğimiz yıllarda palamut balığı ile yüzleri gülen balıkçılar, bu sezonun geçtiğimiz yıllara göre hareketsiz geçtiğini belirterek, yükselen fiyatların da satışları etkilediğini aktardı. Olumsuz hava şartları, denizlerdeki düşük avlanma ve artan fiyatlar nedeniyle insanların azar azar balık satın aldığını belirten balıkçılar, gelecek sezondan umutlu olduklarını ifade etti.

Ordulu balıkçı Aydın Ceylan, hava muhalefeti, bilinçsiz avlanma nedeniyle balığın az olduğunu belirterek, çıkan balıklara da talebin geçtiğimiz yıllara göre zayıf olduğunu aktardı. Ceylan, “Zaten Karadeniz bölgesinde vatandaşlarımız belirli türdeki balıkları tüketiyor. Buralarda balık çeşitlerimiz fazla ama insanlarımız daha çok hamsi ve mezgit balığını ağırlıklı olarak tüketiyor. Pahalı balıkları zaten insanlara bazen yarım kilo olarak satıyoruz. Balıklara talep şu anda yine de güzel. Vatandaşlar tüketiyor ama geçen yıllara göre azalma var. İnsanların alım gücü düştü diye düşünüyoruz. Yükselen fiyatlar balık piyasasını da etkiledi. İnsanlar yüksek fiyatlara balık alıp tüketmekten çekiniyor” dedi.

Fiyatlara değinen Ceylan ayrıca, hamsinin 15, mezgitin 25, istavritin 25, kefalin 20, tirsinin 20, çinekopun 100, barbunun 30-40, levreğin 30, somonun 30 çupranın 35, uskumrunun 25 liradan satıldığını da sözlerine ekledi.

Bazı vatandaşlar fiyatları yerinde bulurken, kimisi ise yüksek olduğuna dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.