Dolar 38,4471
Euro 43,9610
Altın 4.124,98
BİST 9.306,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 14°C
Az Bulutlu
Samsun
14°C
Az Bulutlu
Pts 14°C
Sal 14°C
Çar 14°C
Per 15°C

Ordu’da yapılan tekne üretimi deniz faaliyetlerini arttıracak

ORDU (AA) – Ordu Büyükşehir Belediyesi, tasarımını ve üretimini yaptığı tekneler ile hem kentte deniz faaliyetlerini artırıyor hem de istihdama …

Ordu’da yapılan tekne üretimi deniz faaliyetlerini arttıracak
30 Kasım 2021 17:16
314
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu Büyükşehir Belediyesi, tasarımını ve üretimini yaptığı tekneler ile hem kentte deniz faaliyetlerini artırıyor hem de istihdama katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Fatsa ilçesinde tekne üretiminin yapıldığı tesisi ziyaret ederek, mühendis ve ustalardan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Güler, incelemenin ardından gazetecilere, güzel bir ekip kurduklarını ve yepyeni üretim sahaları oluşturduklarını söyledi.

Bunun başında da kompozit yapılar geldiğini dile getiren Güler, “Burada tekne üretimi yapıyoruz. Tekne yapımıyla denizdeki faaliyetlerimizi artırmak, aynı zamanda bununla da istihdama katkıda bulunmak ve bu ürünlerimizi satarak da Ordu'ya katma değer sağlamak üzere çalışmalar başlattık. Daha evvel yaptığımız tekneleri şimdi büyüterek ve çeşitlendirerek deniz yapıları oluşturuyoruz. Belediyemizin ve ilimizin ihtiyacı olan seyyar yapılar, hatta karavan çalışmaları da düşünüyoruz.” dedi.

Buradaki teknelerin hem tasarımını hem de üretimini kendilerinin yaptığını anlatan Güler, “Düşünmeyi, üretmeyi ve yarışmayı amaçlayan bir çalışmamız var. Yeni ürünlerle Ordu'ya zenginlik katacağız. Türkiye Ordu'yu biraz daha fazla duyacak.” diye konuştu.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.