Dolar 33,0931
Euro 36,1056
Altın 2.597,28
BİST 11.118,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

İlkadım’da Sıfır Atık Çalışmaları Sürüyor…

İlkadım’da Sıfır Atık Çalışmaları Sürüyor…
10 Temmuz 2024 11:07
13
A+
A-

İlkadım Belediyesi geleceğe temiz bir miras bırakmak adına çevre ve sıfır atık konusunda çalışmalarını sürdürüyor

  İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, sıfır atık konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeye ait mobil atık getirme merkezi, atık pil ve yağ toplama kutusu ve atık ilaç kutusuna vatandaşlar tarafından bırakılan atıklar, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde toplanarak depolanıyor. Ayrıştırılan atıklar ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisanslandırılan geri kazanım ve bertaraf tesislerine gönderiliyor. Son olarak İlkadım Belediyesi atık pil kutularında biriken 595 kilogram atık pil, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne (TAP) gönderildi.
Çevre ve Sıfır Atık Konusunda Hassasız
İlkadım Belediyesi olarak sıfır atık ve çevre konularına duyarlılık gösterdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan sıfır atık hareketi kapsamında bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız tarafından bırakılan atıkları depoluyor, Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığımızca lisanslandırılan firmalara gönderimini sağlıyoruz. Ülkemizin gelecek vizyonu içerisinde önemli bir yere sahip olan çevre konusuna son derece hassas davranıyoruz. Gelecek nesillerimize temiz bir dünya bırakmak için sorumluluklarımız var. Bunların içerisinde de atıkların toplanması, ayrıştırılması ve sonrasında ise bertaraf edilmesi ve geri dönüştürülmesi önemli işlerimizden birisidir. Bu noktada bizler de vatandaşlarımızdan isteğimiz, pillerini, atık yağlarını, elektronik ürünlerini ayrıştırma kutularına bırakmalarıdır. Bu sayede temiz bir çevreye, temiz bir geleceğe daha güvenli bir şekilde ulaşabiliriz” dedi.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.