DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Çarşamba Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı sürüyor

SAMSUN (AA) – Çarşamba ilçesinde mart ayında temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin inşaatı devam ediyor. Çarşamba Ağız ve Diş Sağlığı …

Banner Resmi
16.11.2021
249
A+
A-

SAMSUN (AA) – Çarşamba ilçesinde mart ayında temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin inşaatı devam ediyor.

Çarşamba Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi diş tabibi Ekrem Özel, yaptığı açıklamada, merkezin 2022 yılı Ekim ayında hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Mevcut diş hastanesinde ameliyathane olmadığını, polikliniklerin de yeterli gelmediğini belirten Özel, “20 üniteli planlanan Çarşamba Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, yapılan değişiklikle 27 üniteye çıkarıldı. 4 katlı olacak merkezimizin 4 bin 56 metrekare kapalı alanı bulunuyor. Mevcut merkezimizde 16 diş hekimimiz ve 14 polikliniğimiz var. Faaliyete girecek merkezimizde ise 1 acil diş ünitesi, 1 mahkum diş ünitesi ve 1 ameliyathane ile toplam 27 ünite olacak. Ayrıca panoramik film cihazı, 2 periapikal röntgen birimi, 2 pedodonti kliniği de yer alacak.” dedi.

Özel, Salıpazarı, Ayvacık, Terme ilçeleri de dahil olmak üzere yaklaşık 300 bin nüfusa hizmet verdiklerine işaret ederek, “Yıllık ortalama 110 bin poliklinik muayenesi, 17 bin 900 diş çekimi, 4 bin 800 kanal tedavisi, 13 bin 250 dolgu işlemi ve 18 bin 450 protez yapımını mevcut. Yeni yapılacak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 27 diş tabibi ve 100'e yakın personel ile 4 ilçeye daha iyi şartlarda hizmet vereceğimizi düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.