Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Açık
Samsun
27°C
Açık
Cts 30°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 24°C

GAZETECİ USTAD İSMAİL BAŞARAN GÖZYAŞLARIYLA EBEDİ ALEMİNE YOLCU EDİLDI

GAZETECİ USTAD İSMAİL BAŞARAN GÖZYAŞLARIYLA EBEDİ ALEMİNE YOLCU EDİLDI
26 Mart 2023 12:27
214
A+
A-

Samsun’da vefat eden gazeteci İsmail Başaran’ın cenazesi Büyük Cami’de kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Samsun basınının duayen isimlerinden İsmail Başaran önceki gün yaşamını yitirdi. Meslektaşları Başaran’ın tabutuna kalem bırakırken, usta gazetecinin kalem koleksiyonu yaptığı bilinirdi.
İsmail Başaran için Büyük Cami’de kılanan cenaze namazına meslektaşları ile birlikte ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Samsun’un ilk haber sitesi Kuzeyhaber.com’un kurucusu ve Hedef Halk Gazetesinde köşe yazarlığı yapan İsmail Başaran’ın vefatı basın camiasında büyük üzüntü yarattı. Kılınan cenaze namazının ardından Başaran’ın cenazesi Kıranköy Mezarlığında toprağa verildi.

Yerel Basının bu acı gününde Şehrin Yerel yöneticileri ,Siyasi parti temsilcileri,Milletvekilleri,bürokratlar,Sivil Toplum Kuruluşlarının yetkilileri ,Belediye başkanlarının, Bu şehrin millet vekili olmak için aday adayi olanlardan cenaze merasimine katılan birkaç isim hariç yanliz bırakıp açımıza ortak olmayışını basın camiamizda üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştır.Elbet basın camiamizi temsil eden Dernek ve Cemiyet Yöneticileri bugünü asla unutmayacak ve yeri geldiğinde bu hususta gereğini yapacaklardır.

Anadolu Basın Birliği Genel Sekreteri ve ABB Samsun Şube başkanı Turhan AKŞEN ” Bugün Samsun Yerel Gazetecilerin ACI GÜNÜ idi.Yılların duayen gazetecisi her birimizin Üstadı, Abeyisi ,Onur ve Gururu İsmail BAŞARAN’ ı kaybetmenin acısı ile son yolculuğuna uğurladık.
Bu şehirde bir cok duayen ve Gazeteci abimizi ebedi alemine yolcu ederken , Onlara son görevini yine dostlari,Gazeteci meslektaşlarımızın,bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri birde o gazeteciyi seven saygı duyan siyasileri görür tanık oluruz.
Bu Samsun Sehrimizin en büyük yarası vefasızlığı her zaman tanık olduğumuz bir sahneyi bugün yine üstadımız Abeyimiz Samsunun Kırılmayan Kalemi ve anılarıyla biriktirdiği hatıra kalemleriyle bize yazılarını bırakan Üstadımız Gazeteci İsmail BAŞARAN Abeyimize son görevini yapmak cenaze merasimine katılmak üzere gelenler arasında sözde bu şehrin şehri emirleri,Siyasi parti temsilcileri,Milletvekilleri,Kamu İdaresinin bürokratları,Oda temsilcileri,Protokol koltuklarını dolduranlar ,özellikle bu şehirde milletvekili aday adayları olarak sahada dolaşanlar bu acı günümüzde çok zor birşeymiydi gelip taziyede bulunarak bu üstadımız vefa ve saygı göstermeniz.
Özellikle her ihtiyacınız olduğunuzda hazırladığınız Basın Bildirilerini,faaliyetlerimizi,haberlerinizi ,hizmet ve reklamlarınizi yaptırabilir için Basın Mensubu meslektaşım gazetecilere nasıl hal ve hareket içersinde yaklaştığımız da gördüm.Meğer sizin dostluğunuz samimiyetiniz gazetecilere verdiğiniz değer koskoca bir hiç miş.
Sizin her acı gününüzde,hastalığınız,sağlığınızda her türlü iş ve tanıtımlarinizda en zor günlerinizde yanınızda yer alan Gazeteci meslektaşlarımıza verdiginiz değer onların son yolculuğunda İmam efendinin haklarınızı helal ettiniz mi? Sorusuna verecek cevabıniz yokmuş.Ben İmam efendinin yerine İsmail BASARAN Üstadımız yerine cevap veriyorum onun sizde hakları varsa helal etmiyoruz.Helal Olmasın Mahşerde bunun hesabını ona verirsiniz insallah diyorum.
Yerel basınımızın bu acı günümüzde yanımızda olan acımızı paylaşan cenaze merasimine bizzat gelerek taziyede bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür eder minnet ve saygılarımızı sunarım.
BİZ GAZETECILER ACIMIZDA,SAGLIĞIMIZDA DÜGÜNÜMUZDE HASTALIGIMIZDA Biz birbirimize yeteriz,bizleri sevenleri ,saygı duyanlarıda ayni sekilde severiz saygı duyarız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.