DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan: “14 ülkeyle hava yolu bağlantısını kestik”

LAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI MEHMET CAHİT TURHAN, “KORONA VİRÜSTEN DOLAYI ŞU ANDA 14 ÜLKEYLE HAVA YOLU BAĞLANTISINI KESTİK. İRAN VE IRAK’LA OLAN DEMİRYOLU VE KARAYOLU ULAŞIMINI DA KESMİŞ BULUNUYORUZ” DEDİ. BİR DİZİ İNCELEMELERDE VE ZİYARETLERDE BULUNMAK İÇİN SAMSUN’A GELEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI MEHMET CAHİT TURHAN, SAMSUN VALİLİĞİNİ ZİYARETİNDE KORONA VİRÜSÜ ÖNLEMLERİ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU. BAKAN TURHAN, “ŞU AN DÜNYAYI SARSAN BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR. KORONA VİRÜSÜ PROBLEMİ. BÜTÜN DÜNYA BUNUNLA İLGİLİ OLARAK TEYAKKUZ HALİNDEDİR VE ACİL DURUM İLAN ETMİŞ DURUMDADIR. BİZ DE HÜKÜMET OLARAK CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA, SAĞLIK BİLİM KURULU’NUN TAVSİYELERİ VE SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN KARARLARINI ULAŞTIRMA ALANINDA GEREK YURT İÇİ GEREKSE YURT DIŞINDA ULAŞTIRMA HİZMETLERİ KONUSUNDA BAZI TEDBİRLER ALMA ZORUNLULUĞU HASIL OLMUŞTUR. BİLDİĞİNİZ GİBİ ŞUAN DA HAVA YOLU ULAŞIMINDA 14 ÜLKEYLE HAVA YOLU BAĞLANTISINI KESTİK. ÖZELLİKLE DOĞU KOMŞUMUZ İRAN’LA OLAN DEMİRYOLU VE KARAYOLU ULAŞIMINI DA KESMİŞ BULUNUYORUZ. AYNI ŞEKİLDE IRAK İLE DE KESMİŞ BULUNUYORUZ. SOFYA DEMİRYOLU BAĞLANTIMIZI VE HİZMETİMİZİ DURDURDUK. BUNLARIN TEK AMACI VARDIR. İNSANLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAKTIR. BUNUNLA İLGİLİ OLARAK SAĞLIK BİLİM KURULUMUZUN VE SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN KARARLARI DOĞRULTUSUNDA BU SÜRELER KISALTILIP UZATILABİLECEKTİR” DİYE KONUŞTU. (FAÜ-SLH-ÖZ-Y)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan: “14 ülkeyle hava yolu bağlantısını kestik”
Banner Resmi
14.03.2020
338
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Korona virüsten dolayı şu anda 14 ülkeyle hava yolu bağlantısını kestik. İran ve Irak’la olan demiryolu ve karayolu ulaşımını da kesmiş bulunuyoruz” dedi.

Bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak için Samsun’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Samsun Valiliğini ziyaretinde korona virüsü önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Şu an dünyayı sarsan bir sağlık problemi var. Korona virüsü problemi. Bütün dünya bununla ilgili olarak teyakkuz halindedir ve acil durum ilan etmiş durumdadır. Biz de hükümet olarak Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sağlık Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın kararlarını ulaştırma alanında gerek yurt içi gerekse yurt dışında ulaştırma hizmetleri konusunda bazı tedbirler alma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bildiğiniz gibi şuan da hava yolu ulaşımında 14 ülkeyle hava yolu bağlantısını kestik. Özellikle doğu komşumuz İran’la olan demiryolu ve karayolu ulaşımını da kesmiş bulunuyoruz. Aynı şekilde Irak ile de kesmiş bulunuyoruz. Sofya demiryolu bağlantımızı ve hizmetimizi durdurduk. Bunların tek amacı vardır. İnsanlarımızın sağlığını korumaktır. Bununla ilgili olarak Sağlık Bilim Kurulumuzun ve Sağlık Bakanlığımızın kararları doğrultusunda bu süreler kısaltılıp uzatılabilecektir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.