Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Yılbaşı Tedbirleri Başladı

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşına huzur ve inanç içinde girmesini sağlamak için güvenlik önlemlerini artırdı. Bu kapsamda 30 Aralık’ta başlayacak yılbaşı önlemleri kapsamında, 233 bin 723’ü emniyet, 83 bin 398’i jandarma olmak üzere 317 bin 121 işçi vazife alacak.

Yılbaşı Tedbirleri Başladı
23 Ağustos 2021 21:53
505
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşına huzur ve inanç içinde girmesini sağlamak için güvenlik önlemlerini artırdı. Bu kapsamda 30 Aralık‘ta başlayacak yılbaşı önlemleri kapsamında, 233 bin 723’ü emniyet, 83 bin 398’i jandarma olmak üzere 317 bin 121 işçi vazife alacak.

EKİPLER TEYAKKUZDA OLACAK

Tedbirler kapsamında hava ve denizden teftişlere yük verilecek. 716 hava ve deniz aracıyla kontrol gerçekleştirilecek. Başkaca 650 detektör köpeği de yılbaşı önlemlerin kapsamında hizmet alacak.

İstanbul’da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılacak. Bu kapsamda 8’i hava ve deniz aracı olmak üzere bin 858 motorize ekip, memleket umumunda vazife alacak kolluk kuvvetlerinin yaklaşık beşte birine denk gelen 60 bin 716 güvenlik hizmetlisi alanda olacak.

YILBAŞI ÖNLEMLERİ

İçişleri Bakanlığı ayriyeten 81 vilayet valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı “Yılbaşı Tedbirleri” bahisli genelge gönderdi. Genelgeye nazaran, vatandaşların ağır bulunduğu alışveriş merkezleri, hava alanı, otobüs/minibüs terminali, tren gar/istasyonu, pazar yanları, umuma açık mahallerde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve devriye tatbikleri artırılacak.

Kış turizminin ağır yaşandığı yanlar ile Şark Ekspresi üzere turizm taşımacılığında ağır talep gören tren hatlarında, gara giriş ve çıkış noktalarında ek güvenlik önlemleri planlanması, vatandaşlar ve Türkiye’ye turizm maksadıyla gelen yabancıların inançlı seyahat etmeleri sağlanacak.

Nöbet ve denetim hizmetindeki çalışanın, başta cep telefonu olmak üzere dikkat dağıtıcı her türlü materyalden uzak durması konusunda uyarılarak yalnızca hizmetlerine odaklanmaları sağlanacak.

Her türlü ihbar kısa vadede değerlendirilip yeteri kadar ekip sevk edilecek. Ekiplerin (asayiş, trafik, vukuat data inceleme ve benzeri) hadise noktasına koordineli ve eş devirli intikali planlanacak. Hizmetler icra edilirken teknik araç ve gereçler ile detektör köpekler dinamik biçimde kullanılacak.

PASAPORT KONTROLLERİ ARTACAK

Pasaport ile pasaport tarafına geçen evrak yahut yol müsaade dokümanı olmadan seyahat eden yabancılar, Bölge Göç Yönetimi müdürlüklerine bildirilecek.

Kimlik Bildirme Kanununun, apartmanlar ve günlük kiralanan konutlar başta olmak üzere kanun kapsamındaki tüm yerlerde uygulanmasına kıymet verilecek.

Kara ve denizdeki güvenlik tedbirlerinin yanı sıra münhasıran güç arz sürekliliği kapsamında kritik güç tesislerinde gerekirse ilave önlem alınacak.

Vatandaşlar, yılbaşı gecesi yaşanabilecek hırsızlıklara karşı bilgilendirilecek, önleyici devriye ekipleri görevlendirilecek.

YILBAŞI GECESİ TRAFİKTE ÖNLEMLER ARTACAK

Hava şartları da dikkate alınarak özel olarak yılbaşı gecesi görevlendirilecek önleyici devriyeler ile kavşaklarda ve kritik güzergahlardaki trafik timlerinin sayısı artırılacak, bugünden itibaren her gün 21.00’den sonra yol emniyeti ve denetim faaliyetlerine tartı verilecek.

Trafik denetimleri, kazaların ağır yaşandığı noktalarda yapılacak, olumsuz hava koşullarının yaşandığı durumlarda trafik timleri, sürücülerin rahatlıkla görülebileceği sahalarda sabit/seyir halinde ve tepe lambaları daima yanar vaziyette görevlendirilecek.

Yağış nedeniyle kara yolunun kapanması durumunda araçlar, alternatif güzergahlara yahut dinlenme yerlerine yönlendirilecek.

Kent merkezlerinde güvenlik açısından hassas yerlerde ve münhasıran yılbaşı gecesi saat 00.00’dan sonra alkol kontrollerine yük verilecek.

Limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal süreçlerin yapılacak. Araçta alkolsüz öbür bir sürücünün bulunmaması durumunda, araçlar trafik kuruluşlarına ilişkin park mekanında yahut yediemin otoparklarında koruma altına alınacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.