Dolar 32,6439
Euro 34,9911
Altın 2.421,69
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Açık
Samsun
27°C
Açık
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Geleceğin Atletleri “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” Türkiye Finalleri’nde Yarıştı

Geleceğin Atletleri “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” Türkiye Finalleri’nde Yarıştı
15 Haziran 2024 02:00
143
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde gerçekleşen final yarışlarında, bölge finallerinde dereceye giren 350 çocuk yarıştı. Nisan ayında okul seçmeleriyle başlayan, ardından şehir elemeleri ve bölge finalleriyle devam eden yarışlara Türkiye genelinde 79 ilde, 2 milyondan fazla genç sporcu katılmıştı.

Global spor markası Decathlon’un isim sponsorluğu ve Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” atletizm yarışları, Türkiye genelindeki gençleri atletizmle buluşturdu. Türkiye’nin en geniş kapsamlı çocuk atletizm yarışması olan “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” kapsamında; 79 ilden, 10-14 yaş aralığında tam 2 milyon çocuk yarıştı. Nisan ayında okul seçmeleriyle başlayan, ardından şehir elemeleri ve bölge finalleri ile devam ederek, Türkiye Finalleri ile tamamlanan rekabet ve heyecan dolu yarışlar, çocukları spora teşvik ederek spor kültürünü yaygınlaştırdı ve yeni atletizm yeteneklerinin keşfedilmesine katkı sağladı. 

13 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen Türkiye Finalleri, bölge finallerinde dereceye giren genç atletlerin katılımıyla sabah saat 09.00’da başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10-14 yaş aralığında 350 genç sporcu “Türkiye’nin En Hızlısı” olmak için kıyasıya yarıştı. Türkiye Finalleri’nde dereceye giren genç atletler, beden eğitimi öğretmenleriyle birlikte 4 günlük Fransa seyahatine hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Decathlon Türkiye CEO’su Philippe Debray: “Decathlon Türkiye olarak, ‘Türkiye’nin En Hızlısı’ yarışlarının isim sponsoru olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyor, bu büyük projeyi başarıyla tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Bugün burada, genç yeteneklerimizin spora olan tutkularına tanık olmak ve onların heyecanını paylaşmak bizler için büyük bir onur. ‘Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı’ projesi, çocuklarımızı spora teşvik etmek, spor kültürünü yaygınlaştırmak ve yeni yetenekleri keşfetmek için mükemmel bir fırsat. Türkiye genelinde 2 milyondan fazla çocuğun katıldığı bu yarışlar, belki de geleceğin olimpik sporcularıyla şimdiden tanışmamızı sağladı. Türkiye Finalleri’nde yarışan yetenekli ve genç atletler, sporun birleştirici ve dönüştürücü gücünü hepimize bir kez daha kanıtladı. Türkiye Finalleri’nde dereceye giren genç atletlerimiz ve onların beden eğitimi öğretmenleri, dört günlük bir Fransa seyahati kazanarak uluslararası bir deneyim yaşama şansına sahip olacaklar. Bu ödülün, onların spor kariyerlerinde önemli bir motivasyon kaynağı olacağına şüphem yok. Decathlon olarak sporun herkes için erişilebilir olması gerektiğine inanıyoruz ve bu vizyon doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Finalleri’nde birinci olan sporcular:

2014 Doğumlu Kızlarda Özge Kirez 

2013 Doğumlu Kızlarda Simay Açıkgöz

2012 Doğumlu Kızlarda Cemre Öztürk

2011 Doğumlu Kızlarda Ayşe Nazlı Aydın

2010 Doğumlu Kızlarda Elif Bayar

2014 Doğumlu Erkeklerde Kıvanç Demirkeser

2013 Doğumlu Erkeklerde Ali Hamit Saygıner

2012 Doğumlu Erkeklerde Mehmet Haktan Bircan

2011 Doğumlu Erkeklerde Hasan Hüseyin Çeşim

2010 Doğumlu Erkeklerde Sabri Yeşilbaş

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.