Dolar 32,3717
Euro 34,7544
Altın 2.413,87
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Bolu’da sobaya giren “cüce yarasalar” doğaya salındı

BOLU (AA) – Bolu'da bir yayla evindeki sobaya giren “cüce yarasalar” bulundukları yerden alınarak doğaya bırakıldı.Kentte yaylacılık yapan çift, evlerindeki sobayı temizlerken içinde 2 yarasa olduğunu fark ederek yetkililerden yardım istedi.Bölgeye ge…

Bolu’da sobaya giren “cüce yarasalar” doğaya salındı
29 Eylül 2023 14:43
62
A+
A-

BOLU (AA) – Bolu'da bir yayla evindeki sobaya giren “cüce yarasalar” bulundukları yerden alınarak doğaya bırakıldı.

Kentte yaylacılık yapan çift, evlerindeki sobayı temizlerken içinde 2 yarasa olduğunu fark ederek yetkililerden yardım istedi.

Bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Bolu Şube Müdürlüğü Doğa Koruma Birimi ekipleri, yarasaların yakalanması için çalışma başlattı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü'nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Serdar Gözütok'un da katıldığı çalışmayla yakalanarak sobadan alınan yarasaların bilim dünyasında “Pipistrellus pipistrellus” olarak bilinen cüce yarasalar olduğu tespit edildi.

Yarasalar, Doğa Koruma Birimi yetkilisi Adem Turan'ın kontrolünün ardından doğaya salındı.

Gözütok, yarasaların zararlı böceklerle mücadele konusunda yetenekli olduklarını, bu hayvanların böcekleri tüketerek doğada önemli bir görevi yerine getirdiğini anlattı.

Turan ise bu tür hayvanlarda bulunan bazı hastalıkların halk sağlığı acısından risk taşıdığına dikkati çekerek, doğadaki hiçbir hayvana çıplak elle müdahale edilmemesi gerektiğini, doğada, yaralı ya da mahsur kalmış şekilde bulunan hayvanlar için DKMP görevlilerine bilgi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Tuncay Bekar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.