Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, Trabzon’da söyleşiye katıldı

TRABZON (AA) – İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, Trabzon'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen söyleşide dedesini anlattı.Ortahisar Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu'nda, bir kırta…

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, Trabzon’da söyleşiye katıldı
20 Mart 2023 16:20
243
A+
A-

TRABZON (AA) – İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, Trabzon'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen söyleşide dedesini anlattı.

Ortahisar Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu'nda, bir kırtasiye öncülüğünde düzenlenen programda konuşan Ersoy, ilk ve ortaokul öğrencilerine dedesi Mehmet Akif Ersoy'un anıları ve İstiklal Marşı'nı yazışı hakkında bilgi verdi.

Ersoy, söyleşinin ardından AA muhabirine, minik öğrencilere, anlayabilecekleri bir dille milli şuuru aktarmaya çalıştığını söyledi.

Böyle bir dedenin torunu olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Ersoy, şunları kaydetti:

“Bugün Trabzon'da bulunmaktan çok mutlu oldum. Daha önce uzun süre burada yaşamıştım. Bu güzel okulda çocukların sevgisiyle karşılaşınca şaşırıyor tabii ki insan. Çok heyecanlandım, çok güzel çocuklar. Çocukların tepkisi çok güzel, onların anlayacağı düzeyde bahsetmeye çalıştım. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını, seyahatlerini çocukları sıkmadan anlattım. Ben akademisyen değilim, onun için işin akademik kısmını hocalarıma bırakıyorum. Ben ailemden duyduğum kadarını gençlere, çocuklara aktardım.”

Ersoy, dedesi Mehmet Akif Ersoy sayesinde çok güzel yerlere gittiğini belirterek, “Dünyanın her yerinden davet alıyorum. Dedemi çok sevdikleri için bana kucak açıyorlar, inşallah beni de seviyorlardır.” ifadelerini kullandı.

Selma Argon Ersoy, kendi anlatımlarından oluşan “Dedem Mehmet Akif” adlı kitabı da öğrenciler için imzaladı.

Program sonunda okul müdürü Abdulkadir Uzun, Ersoy'a teşekkür etti, öğrenciler ise kendisine çiçek verdi.

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.