Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 29°C
Sal 28°C

Samsun TSO’da farkındalık eğitimleri

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI (TSO) TARAFINDAN UYGULANMAKTA OLAN AVRUPA BİRLİĞİ (AB) HİBE DESTEKLİ, ‘AB-TÜRKİYE İŞ KÖPRÜLERİNİN DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ VE ANLAYIŞ YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ’ ÇERÇEVESİNDE KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELERİN (KOBİ) AB PAZARINA GİRİŞLE İLGİLİ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLARA İLİŞKİN FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Samsun TSO’da farkındalık eğitimleri
21 Eylül 2021 20:30
484
A+
A-

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından uygulanmakta olan Avrupa Birliği (AB) hibe destekli, ’AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ çerçevesinde Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) AB pazarına girişle ilgili karşılaştıkları sorunlara ilişkin farkındalık semineri düzenlendi.

Proje kapsamında KOBİ’ler yurt dışı pazarlara girerken nasıl bir strateji izlemeli konulu bir seminer düzenlendi. Eğitimin açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, yürütülen proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Oda olarak sürekli değişen yerel ve küresel iş yapma ortamında, firmalara rehberlik yapmayı ve yerel kalkınma faaliyetlerine katkı yapmayı, birincil vazife olarak gördüklerini ifade eden Ayhan Çakır, “Çalışmalarımızın ana eksenini teşkil eden bu anlayış çerçevesinde uygulamaya koyduğumuz proje ile istihdam ve ihracat hedeflerine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Samsun alternatifli üretim alt yapısı ve lojistik imkanlarıyla ihracat için önemli potansiyele sahip bir şehir. Ama maalesef ihracat rakamlarımız bu potansiyelin karşılığı değil. Bu nedenle sizlerin bugün burada olması bizler için çok anlamlı. Yoğun bir rekabetin var olduğu günümüz küresel pazarlarında başarılı olabilmek, bu pazarlara açılmak isteyenlerin her şeyden önce, rekabet ortamını iyi tanımaları ve çağdaş bir pazarlama anlayışını benimsemeleri gerekiyor” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin dış ticarette ulaşamadığı çok pazarın olduğuna vurgu yapan Çakır, “Hemen yanı başımızdaki AB ülkeleri dahi bizim dış ticaretimizde ilk sıralarda yer almıyor. Dolayısıyla gidilecek çok yer, yapılacak çok iş var. Hedef pazarı doğru anlayıp, kurguyu doğru planladığımızda o büyük, küresel pastadan pay almamak kaçınılmaz olacaktır. Seminerin verimli bir şekilde tamamlanmasını ve buradaki paylaşımların ihracat rakamlarımıza yansıması diliyorum” diye konuştu.

Proje ortağı Çek Ticaret Odası’nın Dış Ekonomik İlişikler Müdürü Jiri Hansl’ın konu ile ilgili Çekya tecrübelerini paylaşmasının ardından, 30 yılı aşkın süredir ihracat Danışmanlığı ve Eğitmenliği yapan M. Şefik Ergönül katılımcılara, KOBİ’ler yurt dışı pazarlara girerken nasıl bir strateji izlemeli konulu sunum yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.