Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C

Uluslararası yarışmada KBÜ’lü 4 öğrenci tasarımlarıyla finale kaldı

KARABÜK (AA) – 5. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması'nda Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünde eğitim gören dört öğrenci tasarımlarıyla finalde yarışacak.Ünive…

Uluslararası yarışmada KBÜ’lü 4 öğrenci tasarımlarıyla finale kaldı
1 Mart 2023 13:49
96
A+
A-

KARABÜK (AA) – 5. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması'nda Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünde eğitim gören dört öğrenci tasarımlarıyla finalde yarışacak.

Üniversiteden yapılan açıklamada, yarışmanın, doğal taş sektörüne genç ve yetenekli tasarımcıların kazandırılması amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Yarışmada genç tasarımcıların yaratıcılıklarını kullanarak hayata geçirecekleri tasarımlarını sektör profesyonellerinin beğenisine sunma fırsatı yakaladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Raşit Esen ve Dr. Milad Hajiamiri danışmanlığında 4. sınıf öğrencileri Samet Karaca ve Tuhan Aksoy ile Dr. Öğretim Üyesi Cemal Özcan, Öğretim Görevlisi Erdoğan Cesur, Öğretim Görevlisi Fatma Esra Karadeniz danışmanlığında ise 2. sınıf öğrencileri İlayda Yüksel Kuruş ve Zeynep Kevser Topçu tasarımlarıyla finalde yarışacak.”

Yarışmayla doğal taş sektörüne genç ve yetenekli tasarımcıların kazandırılması, katma değeri yüksek, çevre dostu ve sürdürülebilir projeler geliştirmek, sektörün gelişimine ve rekabet gücünü destek olarak ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedeflendiği kaydedilen açıklamada, binin üzerinde başvurunun olduğu yarışmada genç ve yetenekli tasarımcılar tarafından ortaya konacak özgün tasarım ve ürünlerle sektörün rekabet gücünün artırılmasının da amaçlandığı vurgulandı.

Finalistlerin ödüllerini, 26 Nisan'da MARBLE İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda alacağı bildirildi.

Muhabir: Nurhan Çorlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.