Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 14°C

Tokatlı kadınlar deprem bölgesindeki kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile eşi Ayfer Hatipoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tokat kadın kooperatifleri tarafından hazırlanan dayanışma sofrasında Adıyaman Gölbaşı'nda depremzede kadınlarla bir araya geldi.Vali Hatipoğlu, …

Tokatlı kadınlar deprem bölgesindeki kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı
8 Mart 2023 20:39
237
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile eşi Ayfer Hatipoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tokat kadın kooperatifleri tarafından hazırlanan dayanışma sofrasında Adıyaman Gölbaşı'nda depremzede kadınlarla bir araya geldi.

Vali Hatipoğlu, Gölbaşı ilçesindeki konteyner kent önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, depremin ardından Tokat kadın kooperatiflerinin ürettikleri ürünleri deprem bölgesine gönderdiğini, adeta Niksar'dan Gölbaşı'na su hattı döşediklerini söyledi.

Dünya Kadınlar Günü'nde de Tokatlı kadınların Gölbaşı'ndaki depremzedelerle bir araya gelmek istediklerini belirten Hatipoğlu, “Hep birlikte geldiler. Bu vesileyle Gölbaşı'nda ve diğer kentlerde hayatını kaybeden tüm depremzede kardeşlerimize yüce Mevla'dan rahmet diliyoruz. Geride kalanların yaralarının devletimizce en kısa zamanda sarılacağına inanıyoruz. Konteyner kenti hazırlamaya devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte bölgedeki depremzede kardeşlerimizi konteynerlerde misafir edeceğiz.” dedi.

Ayfer Hatipoğlu ise depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifa dileyerek, “Bu büyük felaketi Allah bir daha göstermesin. Tokatlı kadın kooperatiflerimizin hazırladıkları yiyeceklerle, ikramlarla sizleri bir araya getirmeye çalıştık. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu acı günleri hep birlikte geride bırakırız, bu günleri hep birlikte tek yürek olarak aşarız.” ifadelerini kullandı.

İlçede 20 yıl önce de görev yaptıklarını aktaran Hatipoğlu, “Bir köprü olabildiysek, çözümün bir parçası olabildiysek ne mutlu bize. Acınızı biraz olsun hafifletebildiysek ne mutlu bize.” diye konuştu.

Vali Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, daha sonra kadınlara karanfil verdi.

Muhabir: Doğan Sarıtaş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.