Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Samsun Balkan Türklerinden Dayanışma Gecesi

Samsun Balkan Türkleri Dayanışma Gecesine Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR, İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR katıldı.

Samsun Balkan Türklerinden Dayanışma Gecesi
24 Ağustos 2021 05:55
1.165
A+
A-

Samsun Balkan Türkleri Dayanışma, Haberleşme, Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetiminin organize ettiği ” dayanışma gecesi İlkadım Belediyesi sosyal tesislerinde 7 Aralık cumartesi gecesi büyük bir katılım ve etkinlikle gerçekleştirildi. Samsun Balkan Türkleri Dernek başkanı Uğur Burak Özata yaptığı konuşmasında dernek faaliyetleri ve etkinliklerinden söz ederken hemşerilerini derneğimize üye olmaya davet etti. Mart ayı içinde genel kurula giderek Yeni yönetim kurulunun da seçileceğini duyurdu.

12 yıldan bugüne kadar öğrencilere verilen burslarla 68 öğrencinin mezuniyetinde katkı verdiklerini Samsun Balkan Türkleri lezzetleri, kitapları ve projesi ile birçok projeyi nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Geceye Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR, İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR geceye katılarak onur verdiler.

Samsun siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinin ve Balkan Türklerinin eski milletvekillerinin camianın değer verdiği isimlerin her hangi bir mazeret vermeden katılmaması hemşeriler arasında tepkilere neden oldu.

Daha sonra kürsüye gelen Büyük Şehir Belediye başkanı Mustafa DEMİR kısa bir konuşma yaparak “Balkan Türkleri birer evladı Fatiha’ndır. Ben onları seviyorum ve mübadelede nasıl çile çekerek kaybedilmiş vatan topraklarından geldiklerini yasam mücadelesi verdiklerini iyi bilenlerdenim. Şehrimizde de önemli bir nüfus çoğunluğuna sahiptirler ” dedi. Samsun balkan Türkleri derneği başkanı Uğur Burak ÖZATA ile birlikte yaptıkları hizmet ve çalışmalarıyla Sevda TANYILDIZ ve Şeyma KARATAŞ’a plaket takdim ettiler.

Sanatçı Cüneyt Şentürk’ün söylediği birbirinden güzel balkan ve Rumeli eserleriyle coştular. Gecenin en güzel Show’u folklar ekibinin hazırlayıp sunduğu oyunları hemşerilerin coşkulu alkışlarıyla karşılık gördü. Geceye örf ve adetleri ile atalarından gelen halk oyunlarıyla birlikte devam ettiler.

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.