Dolar 33,8855
Euro 37,6729
Altın 2.752,68
BİST 9.975,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 30°C

Yandex Hava Durumu, Okul Sezonunun Başlangıcı İçin Hava Tahminlerini Açıkladı: Türkiye Sıcak ve Güneşli Olacak.

Yandex Hava Durumu, Okul Sezonunun Başlangıcı İçin Hava Tahminlerini Açıkladı: Türkiye Sıcak ve Güneşli Olacak.
20 Ağustos 2024 16:36
1
A+
A-

Yandex Hava Durumu meteorologları, gelen verileri analiz ederek Türkiye’nin en büyük şehirleri için 20 Ağustos- 9 Eylül dönemi için tahminlerini paylaştı. Bu dönemde hava güneşli ve sıcak olacak gibi görünüyor.

Ankara: Ağustos ayının son on gününde havanın güneşli olması ve gündüz sıcaklıklarının 30-34°C’ye ulaşması bekleniyor. Eylül ayının başlarında hava sıcaklığında hafif bir azalma yaşanacak, ancak okulun ilk gününe kadar sıcak hava geri dönecek ve sıcaklıklar 24-29°C’ye ulaşacak.

İstanbul: Ağustos ayının son 10 gününün çoğunlukla açık geçmesi ve gündüz en yüksek sıcaklıkların 29-33°C civarında olacağı tahmin ediliyor. Ağustos ve Eylül aylarının başında hafif yağışlar görülebilecek ve hava sıcaklığı 16-18°C’ye kadar düşecek. Ancak 9 Eylül’e doğru hava durumu iyileşecek, ağırlıklı olarak güneşli geçen havalar eşliğinde gündüz sıcaklıkları 24-26°C’ye kadar yükselecek. Gece beklenen sıcaklık 12-16°C civarında olacak.

İzmir: Okulların açılmasıyla birlikte yoğun sıcaklar azalmaya başlayacak. Gündüz en yüksek sıcaklık 20-25 Ağustos tarihleri arasında 33-37°C’ye ulaşırken, Eylül ayı başlarında sıcaklık 25-27°C’ye düşecek. Tatil sonuna kadar genel olarak açık ve güneşli bir hava bekleniyor. 9 Eylül’de 1 milimden daha az yağış olması muhtemel ki, bu durum planları önemli ölçüde etkilemeyecek. Yine de okulun ilk gününe yakın bir zamanda Yandex Hava Durumu web sitesinden hava durumunu tekrar kontrol etmenizi öneririz.

Bursa: Ağustos ayının son 10 günü sıcak geçecek ve sıcaklık 30-34°C’ye ulaşacak. Ardından 3-4 gün sürecek hafif yağışlar eşliğinde sıcaklık 16-20°C’ye kadar düşecek. Ancak 9 Eylül’e doğru şehrin üzerine kararlı bir antisiklon yerleşecek. Gökyüzü açık, hava yağışsız olacak ve sıcaklık 22-26°C’ye ulaşacak.

Samsun: Okullar açılırken Karadeniz kıyılarını daha serin bir hava bekliyor. Ağustos ayının 20’sinden sonra sıcaklıklar 28-30°C’yi geçmeyecek. Eylül ayının başlarında beklenen kasırga ve yağışla birlikte sıcaklıklar gün içinde 17-23°C’ye kadar düşecek. Serinlik okul yılının ilk haftasına kadar devam edecek, sonrasında güneşli bir hava bekleniyor.

Antalya: Türkiye’nin başlıca tatil beldelerinden biri olan Antalya, tahmin dönemi boyunca açık ve bulutsuz gökyüzünün tadını çıkaracak. Ağustos ayının sonunda gündüz sıcaklıkları 30-36°C arasında değişecek. Eylül ayı başında gündüz sıcaklıklarının 26-28°C, gece sıcaklıklarının 23-25°C olmasıyla koşulların biraz daha yumuşaması bekleniyor.

Adana ve Konya: Bu iki ilimiz genelinde açık bir hava hakim olsa da Eylül ayı başlarında hafif yağışlar görülebilecek. Ancak okul yılının başlaması ılık ve yağışsız bir döneme denk gelecek.

Başta Gaziantep ve Diyarbakır gibi büyükşehirler olmak üzere ülkenin güneydoğu kesimlerinde 38-40°C’ye varan yoğun sıcaklıklar ve güneşli bir hava bekleniyor.

Ağustos ayının sonunda sıcak hava beklentisi, okul yılı başlamadan önce deniz kenarında serinlemek ve son bir tatil yapmak için harika bir fırsat sunuyor. Yandex Hava Durumu ile artık size en yakın tatil beldesindeki su sıcaklığını 10 gün öncesinden kontrol edebilirsiniz. Yandex Hava Durumunda suya girmek istediğiniz yerin yakınındaki şehir veya kasabayı bulmanız, belirli bir güne ve “Su Sporları” sekmesine tıklamanız yeterli. Bu özellik hem Yandex Hava Durumu web sitesinde hem uygulamasında mevcut.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.