Dolar 32,9867
Euro 35,9889
Altın 2.569,25
BİST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C

Menemen’de 15 Temmuz için milli birlik vurgusu “Devletimiz demokrasi ve milli iradesiyle ilelebet yaşayacaktır”

Menemen’de 15 Temmuz için milli birlik vurgusu “Devletimiz demokrasi ve milli iradesiyle ilelebet yaşayacaktır”
15 Temmuz 2024 17:00
1
A+
A-

Vatan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen 251 şehidimize Allahtan rahmet, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Hain darbe girişimine karşı milletimizin tek vücut olarak “Dur” demesinin yıl dönümünde Menemen Yıldıztepe Şehitliği’nde tören düzenlendi. Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, kamu kurumları ve STK’ların temsilci ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve basın mensupları katıldı.

“İsimleri tarihe altın harflerle yazılacak”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, milli birliğin ve beraberliğin önemine vurgu yaparken, “İsimleri tarihe altın harflerle yazılı olanları anmak için bugün buradayız. 15 Temmuz akşamı Allah şahit ki göğsünden vurulan, canı pahasına geçit vermeyen aziz şehitlerimizi anmak için buradayız. Şehit ve gazilerimizi unutturmayacağız. 15 Temmuz adeta bir potada eriyen çelik misali, devlet ve milletin kaynaşmasının tarihimizde ne ilk ne de son olmadığını bir kez daha dosta düşmana ilan etmiştir” dedi.

“Aziz Milletimizin destansı direnişi unutulmayacak”

Milletimizin vatan mücadelesi için göğsünü siper ettiğini ifade eden  Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ise, “İhanet gecesinde TBMM bombalandı. Gölbaşı Özel Harekât Merkezi bombalandı. İstanbul ve Ankara’da darbecilerin üstüne yürüyerek vatan uğruna bedenlerini siper eden vatandaşlarımız haince katledildi. Eli kanlı FETÖ militanlarının menfur darbe girişimi; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin destansı direnişiyle bertaraf edildi. Gece boyunca Türkiye’nin dört bir yanında camilerimizden okunan selalarda birlikte vatandaşlarımız ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara çıkmış, meydanları doldurmuş ve ‘Darbeye hayır!’ demiştir. Milletimiz, ülkemize yöneltilen saldırılara karşı tek vücut olduğunu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı’mızda sergilediği gibi 15 Temmuz gecesi de ortaya koydu. 15 Temmuz sadece destansı bir direniş değil, aynı zamanda birliğin ve beraberliğin de simgesidir. Dün olduğu gibi bugün de millet iradesini daima savunmaya devam edeceğiz. Ömer Halisdemir’lere, Gölbaşı’nda şehit olmuş özel harekatçılarımıza, Boğaziçi Köprüsü’nü kapatan darbecilerin üstüne korkusuzca yürüyerek şehit düşen Erol Olçok’lara, yurt genelinde şehit olmuş 251 kahramanımıza, gazilerimize şükranlarımı ve minnetimi bir kez daha sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasisiyle, milli iradesiyle ilelebet yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

Tören, Menemen Müftüsü Mehmet Seven’in şehitler için dua etmesiyle son buldu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.