Dolar 33,7363
Euro 37,2665
Altın 2.713,37
BİST 9.876,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 31°C
Cum 30°C

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE “TATİL” TADINDA HİZMET

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE “TATİL” TADINDA HİZMET
22 Temmuz 2024 17:01
23
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLERE “TATİL” TADINDA HİZMET

Samsun Büyükşehir Belediyesine ait olan ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi bu yaz da binlerce engelli bireyi ve ailesini ağırlıyor. Sezonun açıldığı 1 Haziran’dan bu yana 4 bin 500 kişiyi misafir eden tesiste, engelli bireylere ve ailelerine otel konforunda tatil imkanı sunuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Hayatın her anında özel gereksinimli bireylerimizin ve ailelerinin yanındayız. Hayatlarını kolaylaştırmak, yaşam konforlarını daha da artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuz” dedi.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi bu yaz tatilinde de ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Her alanda yaptığı çalışmayla vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı ilke edinen Büyükşehir Belediyesi bu merkezde her yaz binlerce engelli bireye ve ailesine otel konforunda tatil imkanı sunuyor. 10 bin metrekare alanda kurulu merkezde idari bina, restoran, kafeterya, eğitim verilen ‘Engelsiz Çocuk Evi’ ile 34 kişinin konaklayabileceği 17 ahşap ev bulunuyor. Açık alanda ise engelliler için özel tasarlanan asansörlü havuz yer alıyor.

“Bu Kampta Hayat Var”

Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezinde günü birlik havuz hizmeti ve çeşitli eğitimlerin yanı sıra “Bu Kampta Hayat Var” projesi kapsamında Samsun merkez ve ilçelerinde yaşayan engelli bireyler ve ailelerine 3 gece 4 gün konaklama hizmeti de sunuluyor. 4 günlük kamplara katılmak isteyen engelliler, özel donanımlı araçlarla evlerinden alınarak merkeze getiriliyor. Kampta eğlenceli zaman geçiren engellilere ayrıca şehrin tarihi ve turistik mekanları da gezdiriliyor.

“1,5 ayda 4 bin 500 kişiyi ağırladık”

Vatandaşların her zaman yanında olmayı ilke edindiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz gönül belediyeciliğini merkeze alarak, insanımızın mutluluğunu önceleyen bir yaklaşımla hareket etmeyi sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizinher zaman yanında olmayı önemsiyoruz. Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezimizde yaz sezonu 1 Haziran itibariyle başladı. Yaklaşık 1,5 aylık süreçte binlerce  kişiyi misafir ettik.  Özel gereksinimli çocuklarımız, hemşehrilerimiz için burası çok güzel bir tesis. Onların gelişimi, sosyalleşmesi için çok önemli bir alan. Özel gereksinimli çocuklarımız ve aileleri bizim baş tacımız, onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Bu bakış açısıyla onlar ve ailelerinin her konuda hep yanlarında olacağız” diye konuştu.

“Büyükşehir’e çok teşekkür ederiz”

Ücretsiz tatil imkanından yararlananlar ise büyük mutluluk yaşıyor. Vatandaşlardan Gökhan Semiz, “Burası örnek bir tesis. Her ilde olması gerekiyor. Özel bir çocuğumuz var. Burası onun için çok iyi. Fiziksel gelişimine sağladığı katkı bir yana sosyalleşmesine de büyük olanak sağladı. Başkanımız Halit Doğan’a ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.