Dolar 33,6019
Euro 37,1153
Altın 2.651,56
BİST 9.830,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Az Bulutlu
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 29°C
Paz 28°C

Felsefe Bölümünde Eğitim Almak için 5 Neden

Felsefe Bölümünde Eğitim Almak için 5 Neden
11 Ağustos 2024 19:24
6
A+
A-

Felsefe bölümü, eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerinizi geliştirmek için en önemli bölüm olarak öne çıkıyor. Birçok farklı sektörde aranan beceriler olan bu beceriler, çeşitli iş imkanlarının da kapısını aralar.

Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Doç. Dr. Lale Levin Basut, Felsefe Bölümü’nde okumak isteyenler için 5 nedeni anlattı: 

 

  1. Düşünmenin Kurulması: Sıkı bir Felsefe eğitimi, kişiye düşünmenin ne anlama geldiğini, nasıl işlediğini ve farklı düşüncelerin nasıl kurulduğunu öğretir. Bunu kavrayabilen kişi hiçbir şey söylemiyorken bir şey söylediğini düşünmez; her kullandığı sözcüğü yerinde ve en uygun şekilde kullanır.
  2. Felsefe Tarihi metinlerinin içine girebilen bir kişi “ortalama anlama yetisi”nin kullanımlarını sınama olanağı bulur. Hemen her gün kullandığı ya da kullanıldığını işittiği “varolan, zaman, uzay, bilgi, düşünce, duyumsama, erdem, adalet, yasa, güzel” vb. sözcüklerin aslında tam da ne demeye geldiklerini felsefe tarihinden hareketle, yani filozoflarla konuşarak yakalar.
  3. Metin Çözme: Kapsamlı bir Felsefe eğitimi kişiye, bir Felsefe metnini çözmenin anahtarını verir. Bu anahtar öyle türden bir yapıya sahiptir ki kişi öteki alanlardaki metinlerin teorik temelini de güçlük çekmeden yakalar.
  4. İnsan Olmak: Felsefe, Martin Heidegger’in de dediği gibi, öteki bilgi alanları arasında herhangi bir alan değildir; “bilim” değildir, bir “dünya-görüşü” de değildir. Felsefe kişinin tam da kendisini ve insan-olmaklığını ilgilendiren biricik alandır. Felsefe Bölümünde sorulan sorular öğrenim görmekte olan kişinin kendisi ile yalnızca doğrudan ilgili değildir; bu sorular onun kendi sorularıdır.
  5. Doğru Dil Kullanımı: Felsefe Bölümü’nde öğrenim görmekte olan kişi Türkçeyi sapasağlam kullanır, bunun dışında onun İngilizce, Almanca ya da Fransızcanın yanında eskiçağ dilleri (Eski Yunanca ve Latince) eğitimi de alması beklenir. Beriki diller aracılığıyla bir metnin sintaktik (söz dizimi) yapısını inceler, bu dillerde kullanılan temel kavramlar ile tanış olur. Kişi hemen her batı dilini çözmenin ipucunu kavrar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.