Dolar 32,9730
Euro 35,3145
Altın 2.456,55
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Etkili çevre eğitiminin anahtarı, öğrencilerin güçlendirilmesi ve katılımı olarak görülüyor

Etkili çevre eğitiminin anahtarı, öğrencilerin güçlendirilmesi ve katılımı olarak görülüyor
3 Haziran 2024 13:18
43
A+
A-

British Council, tavsiyelere ek olarak, The Climate Connection programı aracılığıyla öğretmenler için ücretsiz çevrimiçi kaynaklar sunuyor.

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu olan British Council, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, University College London İklim Değişikliği ve Çevre Eğitimi Merkezi tarafından yütürülen ‘Okul Temelli İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Eğitiminin Geliştirilmesi için Küresel Öncelikler’ başlıklı araştırma raporunun bulgularını yayınladı. 

Araştırmanın ilk bölümü, bu konuların öğretiminde ‘kalite’ kavramına ilişkin küresel literatürü gözden geçiriyor ve birçok öneri sunuyor. Uzmanlar, çevre eğitiminde etkinlik açısından, kişisel olarak ilgili ve anlamlı bilgilerin dahil edilmesinin ve aktif, öğrenci merkezli ve çocukları ve gençleri güçlendiren öğretim yaklaşımlarının kullanılmasının önemini savunuyor. Araştırmada ayrıca, farklı disiplinleri bütünleştiren ve konunun bilimsel, sosyal, etik ve politik karmaşıklıklarını ele alan yöntemlerde yaratıcılığın önemi de vurgulanıyor.

Öğretmenlerin mesleki gelişiminin, dünya genelinde iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik eğitiminin geliştirilmesi için kilit mekanizma olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda, tüm çocukların ve gençlerin bu konuda güçlendirilmesinde okul toplulukları arasında liderliğin geliştirilmesinin de büyük bir pay oynadığı ortaya çıkıyor.

University College London araştırmacılar, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle iş birliğini, tüm gençlerin yüksek kaliteli iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik eğitimine erişimini sağlamanın hayati bir parçası olarak tanımlıyor. Bu iş birliklerinde kaliteli materyallerin paylaşımı, bölgesel ve ulusal olarak iyi örneklerin paylaşılması, katılım ve eylemin izlenmesi ve teşvik edilmesi de büyük önem taşıyor.

Eğitim sektörü için ücretsiz kaynaklar

British Council, COP26’nın Glasgow’da düzenlendiği 2021 yılından bu yana, iklim krizi konusundaki kararlılığını sanat ve kültür, İngilizce öğretimi ve eğitim alanlarındaki faaliyetleriyle somutlaştırdığı The Climate Connection programını yürütüyor. Bu programın bir parçası olarak da konuyla ilgili bilgi ve eğitimi kolaylaştırmak için eğitim, öğretim ve araştırma kaynakları sunuyor.

  1. Okullardaki öğretmenler için: The Climate Connection, okullarda çevre eğitimini desteklemek için öğretim kaynakları, etkinlik fikirleri ve çevrimiçi eğitim materyallerini bir arada sunuyor.
  2. İngilizce öğretmenleri için: Program ayrıca, Oxford English Dictionary ile ortaklaşa geliştirilen ve iklim krizi ile dil öğretimi arasındaki bağlantıları araştıran 10 podcast’ten oluşan bir seri içeriyor.

Araştırma ve makaleler: Programın bir parçası olarak geliştirilen ‘İklim değişikliğinin kültürel miras üzerindeki etkileri’, ‘Sanatta iklim eylemi ve sürdürülebilirlik alanındaki eğilimler ve en iyi uygulamalar’, ‘Gençlerin iklim değişikliğine yönelik tutumları: küresel araştırmadan içgörüler’ ve ‘Sanat temelli iklim yatırımı: ‘neden’ ve ‘nasıl’’ gibi birçok başlıkta sunulan araştırma ve makaleler, eğitim sektörüne bu konuda yol gösteriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.