Cevdet Yılmaz: Hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anadolu Medya Ödülleri programında basın özgürlüğü, terörle mücadele ve toplumsal birlik mesajları verdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Anadolu Medya Ödülleri programına katıldı. Yılmaz, konuşmasında basın özgürlüğü, gazetecilerin sorumlulukları ve Türkiye’nin terörle mücadelesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
TBMM Genel Kurulu’nda Terörsüz Türkiye kapsamında kabul edilen düzenlemeye değinen Yılmaz, 467 kabul oyunun önemli bir siyasi mutabakat göstergesi olduğunu belirtti.
Terörle mücadelede tarihi fırsat
Yılmaz, Türkiye’nin terör sorununu çözme konusunda önemli bir fırsat yakaladığını ifade ederek, sürecin provokasyon ve dezenformasyon girişimleriyle sabote edilmemesi gerektiğini söyledi.
“Hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir”
Toplumsal birlik ve ortak paydanın önemine dikkat çeken Yılmaz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
❝Ortak paydamız milletimizin huzuru ve ülkemizin güçlü, müreffeh geleceğidir. İsimlerimiz farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Halka hizmet ederken Hakk’ın rızasını gözetmek, görevimizi yerine getirirken hukuktan ve hakkaniyetten ayrılmamak hepimizin mesuliyetidir.❞
Yılmaz ayrıca gazetecilerin meslek ilkelerine bağlı hareket etmesinin önemine vurgu yaptı.