Dolar 32,5108
Euro 34,9455
Altın 2.433,58
BİST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

“Amasya cevizli ballı baklavası”na coğrafi işaret

AMASYA (AA) – Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan, Amasya'nın yöresel lezzetlerinden “Amasya cevizli ballı baklavası”, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.Amasya Valiliği ile Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğini…

“Amasya cevizli ballı baklavası”na coğrafi işaret
13 Ocak 2023 16:03
167
A+
A-

AMASYA (AA) – Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan, Amasya'nın yöresel lezzetlerinden “Amasya cevizli ballı baklavası”, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Amasya Valiliği ile Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğinin girişimiyle coğrafi işaret tescili yapılan “Amasya cevizli ballı baklavası”nın tanıtımı amacıyla kentteki bir otelde program düzenlendi.

Vali Mustafa Masatlı, programda, günümüzde patent ve marka konusunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Kadim bir kültüre sahip Amasya'da tarihin pek çok dokusunu her yönüyle görmenin mümkün olduğunu dile getiren Masatlı, “Ülkemizde baklavanın tescil edildiği ilk ilimiz Gaziantep'tir. Ayrıca birçok ilimizin kendine özgü baklava çeşidi bulunmaktadır. Bizler de Amasya'ya ait köklü bir lezzet olan 'Amasya cevizli ballı baklavası'nın tescilini alarak bu önemli lezzetimizi ulusal ve uluslararası kamuoyunun beğenisine sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Amasya baklavasının, şerbetinde yapay şeker yerine bal kullanıldığı için daha sağlıklı ve besleyici olduğuna işaret eden Masatlı, “Ayrıca içinde yer alan safran da baklavamıza özel bir lezzet katmaktadır. Her coğrafi işaret tanıtımında ifade ettiğimiz gibi, bizler sahip olduğumuz 18 coğrafi işaret tesciliyle yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından coğrafi işareti alınan “Amasya cevizli ballı baklavası”nın yapımına ilişkin sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Masatlı ve katılımcılar, baklavanın tadına baktı.

Programa Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoban ile protokol üyeleri ile davetliler katıldı.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.