DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

AMASYA (AA) – Amasya Şeker Fabrikası ile Amasya Üniversitesi arasında araştırma faaliyetlerinde bulunmak amacıyla protokol imzalandı. Rektörlük …

Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı
Banner Resmi
17.01.2022
195
A+
A-

AMASYA (AA) – Amasya Şeker Fabrikası ile Amasya Üniversitesi arasında araştırma faaliyetlerinde bulunmak amacıyla protokol imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen işbirliği protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, proje kapsamında, Amasya'da sürdürülen tarımsal faaliyetlere uygun olarak, tarımsal toprak, su ve bitki analizleri yapılacağını söyledi.

Amasya Şeker Fabrikası ile karşılıklı kurumsal yarar adına bir protokol imzaladıklarını ifade eden Elmacı, “Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nda, Tarım ve Orman Bakanlığının yetkilendirmesi ile Amasya ilinde sürdürülen tarımsal faaliyetlere uygun olarak tarımsal toprak, su ve bitki analizleri yapılmaktadır. Amasya Şeker Fabrikası ile karşılıklı kurumsal yarar adına bir protokol imzaladık. Laboratuvarlarımızda yapılan analiz sonuçlarının şeker pancarı bitkisi için gübre önerileri, üreticilerin devlet teşviklerini alabileceği formatta hazırlanarak Amasya Şeker Fabrikası AŞ tarafına teslim edilecektir. Bu protokolün Amasya'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İşbirliği protokolünün taraflara mali bir yükümlülük getirmediğini belirten Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ali Namık Bostancı ise “Toprak verimliliği ve sürdürülebilir verim artışı için yapılması gerekenleri hep beraber planlayacağız. Bizlere destek veren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı'ya teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.