Dolar 32,4894
Euro 34,7114
Altın 2.409,19
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Amasya’da “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesiyle yapılacak konutlar için kura çekildi

AMASYA (AA) – Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi” kapsamında Amasya'da inşa edilecek 1150 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Amasya Spor Salonu'nda düzenlenen kura ç…

Amasya’da “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesiyle yapılacak konutlar için kura çekildi
13 Aralık 2022 16:01
111
A+
A-

AMASYA (AA) – Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi” kapsamında Amasya'da inşa edilecek 1150 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

Amasya Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekiminde bir konuşma yapan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de açıkladığı “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde ilk kuraların çekildiğini belirtti.

Yapılacak konutların hayırlı olmasını dileyen Masatlı, “'Atalarımızın ahirette iman, dünyada mekan' diye bir sözü vardır. Tabii buradaki mekan, hayatı idamenin asgari şartlarından birine kavuşma anlamındadır. Devletimiz de son 20 yılda TOKİ marifetiyle, mimarisinden mühendisliğine, peyzaj düzenlemelerinden sosyal ve kültürel tesislerine kadar, bu alanda ortaya güzel eserler çıkarmış ve çıkarmaya da devam etmektedir.” dedi.

Bu çalışmada en büyük payın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu söyleyen Masatlı, “Bu proje ile ülkemiz genelinde 250 bin sosyal konut inşa edilerek, çok uygun ödeme şartlarında hak sahiplerine teslim edilecektir. Bu büyük proje dahilinde, ilimizde de toplam bin 150 konut inşallah 2 yıl içinde tamamlanarak, sahiplerine teslim edilecektir.” diye konuştu.

23 bin 692 başvurunun yapıldığı proje için TOKİ tarafından Amasya merkezde 180, Merzifon'da 150, Suluova'da 251, Taşova'da 100, Gümüşhacıköy'de 100, Ziyaret beldesinde 87, Göynücek'te 125 ve Hamamözü’nde 157 olmak üzere, toplam 1150 konut inşa edilecek.

Muhabir: Evren Aydoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.