DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Amasya’da Yeşilırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı yapıldı

AMASYA (AA) – Amasya Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında Yeşilırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde …

Banner Resmi
21.10.2022
188
A+
A-

AMASYA (AA) – Amasya Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında Yeşilırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı gerçekleştirildi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Çorum Vali Vekili Hakan Kubalı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, Havza Yönetimi Daire Başkanı Taner Kimençe, DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Vali Masatlı, toplantıda yaptığı konuşmada, Yeşilırmak Havzası ölçeğinde yönetim planlarının hazırlanması, uygulanması sürecinde kurumlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Yeşilırmak Nehri'ni cazibe merkezi haline getirmek amacıyla bir dizi çalışmalar yaptıklarını anlatan Masatlı, şunları kaydetti:

“Bu sene kış aylarında yüksek miktarda kar ve yağmur yağmasıyla barajlarımız ciddi derecede suyla dolmuş ve toprak verimliliğimizde artmıştır. Bu yıl ayrıca Yeşilırmak Nehri'nin şehrimizin içinden geçen bölümünde Yeşilırmak Nehri Temizleme, Islah ve Rekreasyon Projesi'ni başlattık. Valiliğimiz koordinesinde Amasya Belediyesi, İl Özel İdaresi ve DSİ 73. Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu proje ile Yeşilırmak Nehri ve kollarında oluşan kirlilik ile nedenlerini önlemek, bölgede erozyonu engelleyici çalışmalar yapmak, ırmağın akış rejimini düzenlemek ve çevresiyle birlikte Yeşilırmak'ı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlamaktayız. Bu çalışmalarda nihai amacımız, bu verimli havzayı tüm güzellikleriyle gelecek nesillere emanet edebilmektir.”

Toplantı, kurum ve kuruluşların temsilcilerinin Yeşilırmak Havzası yönetimine ilişkin görüş ve önerilerini sunmasının ardından sona erdi.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.