DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Amasya’da ziyarete açıldı

AMASYA (AA) – Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında Türkiye turuna çıkan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Amasya'nın Merzifon ilçesinde ziyarete açıldı.”Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale”…

Banner Resmi
06.12.2022
115
A+
A-

AMASYA (AA) – Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında Türkiye turuna çıkan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Amasya'nın Merzifon ilçesinde ziyarete açıldı.

“Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale” temasıyla Türkiye'yi dolaşan mobil müze, Merzifon Spor Salonu önünde konuşlandırıldı.

Müzede, Çanakkale Savaşları'ndan kalma savaş araçları, silah ve mühimmatlar ile resim ve fotoğraflar bulunuyor.

Organizasyonun teknik sorumlusu Ali Aydın, AA muhabirine, Çanakkale ruhunu, Çanakkale Savaşları'nın hangi şartlarda, kime karşı verildiğini çok iyi anlatmak amacıyla Türkiye'yi dolaştıklarını söyledi.

Çanakkale ruhunun yaşatılmasının önemli olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

“2019’dan beri yollardayız. Şu an üçüncü turumuza devam ediyoruz. Mobil tırımızı götürdüğümüz yerlerde bütün gençlerimize, çocuklarımıza milli ruhu aşılamaya çalışıyoruz. Müzemizin içinde savaş eserleri var. Çanakkale Savaşı'nın ne kadar zor ve çetin şartlar altında yaşandığını anlatmaya çalışıyoruz. Müzede düşman askerinin ve kendi askerimizin üzerindeki mühimmatı sergiliyoruz. İkisi arasındaki farkları aslında göstermeye çalışıyoruz. Çocuklar bu iki farkı gördüğünde, 'Ne kadar çok silahları varmış, bizim hiç yokmuş. Bu savaşı nasıl kazandık?' diye soruyorlar. İşte burada milli ruhu aşılamaya çalışıyoruz. 'Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale' sloganıyla yollardayız. Herkesi müzeyi ziyaret etmeye bekliyoruz.”

Aydın, müzede bulunan 7 vitrinde tarihi eserlerin, savaş belgeselleri ve görseller eşliğinde sunulduğunu sözlerine ekledi.

Tırı ziyaret eden Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erbil Terbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Ceyhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Ali Aydın'dan mobil müze hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Cemal Coşkun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.